Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че отборът има нужда от подкрепата на българския фен в предстоящия мач срещу Динамо Загреб от Лига Европа.

„В интересен на истината е добре да има положително напрежение и във футболистите на Лудогорец. Има напрежение в организацията, защото мачът е под егидата на УЕФА. Циркът е малко, по-малък от този в Шампионската лига, изискванията са по-ниски, но са достатъчно големи“, коментира Петричев.

„Разликата в изискванията от мачовете в Шампиоснакта лига и Лига Европа не е много голяма. На първо място в Разград нямаме условия да посрещнем телевизията и всички медии. Тук изискванията са много големи.

В Разград нямаме достатъчно инфраструктура. Нямаме достатъчно покрити места. Стадионът в Разград е мислен така, че с необходимото финансиране да има необходимата инфраструктура“, добави изпълнителният директор на Лудогорец.

„Ние сме максималисти и винаги искаме да се движим нагоре. Ако бъдат над 20 хиляди зрителите, ще бъде добре, защото ще подобрим представянето си. Дано синоптиците познаят и утре не вали дъжд в часа на мача. Направихме всичко възможно и се разбрахме със софийска община да се увеличи работното време на транспортната мрежа. Има абсолютно всички условия, всеки който иска да дойде да присъства на мача.“

„Мисля, че преди мача срещу Базел нямаше струпване на касите.По-добре би било хората, които са с билети да дойдат по-рано, за да се създаде по-празнична атмосфера. Ние правим всичко възможно, за да не се стига до струпвания. Смятам, че ще успеем. Достатъчно входове ще отворят, достатъчно стюарди ще има и ще помагат на хората.“

„По последни данни около 8 автобуса ще тръгнат от Разград. Доста наши привърженици ще пътуват с личните си автомобили. На предния мач срещу Базел имаше между 3 и 4 хиляди привърженици от Разград. Знам, че сега има много продадени билети в Русе. Длъжни сме да не прегаряме. Имаме достатъчно равностойни футболисти и смятам, че треньорът се показа като добър психолог и ще мотивира достатъчно футболистите да играят срещу Пирин в Гоце Делчев. Набелязали сме неща, които трябва да свършим. Винаги можеш да стъпиш на криво и това да повлече след себе си още проблеми. Това е най-хубавото сега, че сезонът е дълъг. Българският футбол има нужда от помощ, а тази помощ могат да дадат феновете, които мога да дойдат на стадиона и да подкрепят отбора. Тук не става въпрос дали ще се подкрепи Лудогорец, а българския футбол. Ние имаме нужда от подкрепата на българския фен. Нека той ни подкрепи и покажем, че искрата я има“, каза още Ангел Петричев.