„Не виждам нищо лошо в жребия за Литекс,” заяви ексклузивно за Гонг президентът на ловчанлии Ангел Бончев. „От 12 години нашата фирма е собственик на тима и беше време да хванем отбор със сериозно име в европейския и световен футбол,” добави босът на „оранжевите”.

Европейският клубен шампион от 1983 година приема Литекс на „АОЛ Арена” на 20 септември, а реваншът от първия кръг на турнира на УЕФА е на 4 октомври на Градския стадион в Ловеч.

„От гледна точка на историята и на събитията до момента, логично е Хамбургер да е фаворит. Но след като се изиграят двата мача, ще се разбере кой е фаворит и кой аутсайдер,” каза още Бончев.

„Преди жребия се шегувах, че нямам нищо против да ни се падне немският тим и ето, че стана така. Срещнахме се с представители на германците и разменихме нужната информация. В неделя Хамбургер приема Байерн, а Литекс – Беласица. Те ще изпратят свои представители в Ловеч, а ние - наши в Хамбург. Ще направим всичко, което е необходимо за разузнаването на немците, ако въобще е необходимо, защото гледаме всяка седмица мачове от Бундеслигата по телевизията,” сподели президентът на Литекс от Монако.

„Шансовете са 60 на 40 за Хамбургер,” завърши Ангел Бончев.