Локомотив Пловдив започва второто си поредно европейско пътешествие – срещу черногорския Искра Данилоград. Стадион „Под Горицом” ще приеме двата отбора, където преди точно една седмица шампионът Лудогорец срази Будучност в първия кръг от квалификациите на Шампионска лига.

Наставникът на „смърфовете” Бруно Акрапович говори за DIEMA SPORT преди дуела с Искра и официалната тренировка на пловдивчани. „Когато гледаме играчи, гледаме да изпълняват целите, които имаме и да изглеждат по възможно най-добрият начин. Искаме да сме добър отбор на Балканите и в Европа”.

„Не давам много примери за фаворити. Казвам на играчите ми, че теренът е мястото, на което се вижда фаворита. Тогава се прави това. Искам да сме организирани в двете части от играта. Трансформацията напред, към защита. С топка в крака или без. Неща, които се изискват качества за европейски футбол. Топлото време е и за двата отбора, трябва да свикнем сега на тренировката, защото такова ще е и по време на мача”, каза Акрапович пред „Домът на футбола”.