Кипърският национал Матия Шполярич ще бъде на разположение на АЕК Ларнака за срещите от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Левски.

Натурализираният сръбски атакуващ халф, който е ново попълнение в състава, пропусна началото на сезона в континенталния турнир, тъй като не беше готов физически за игра след трансфера си от Алки в началото на месеца.

"Шполярич ще бъде на линия. Има още две тренировки до мача, но смятам, че срещу Левски ще бъдем с най-доброто", коментира говорителят на клуба Кириакос Деметриу.

22-годишният Шполярич, който е преминал през школата на Атлетико Мадрид, записа 8 гола и 2 асистенции в 34 мача през миналия сезон.

Деметриу е оптимист за двубоите със "сините", първият от които е в четвъртък от 18.30 часа в Ларнака.

"Наясно сме, че нивото на трудност се вдига с всеки изминал кръг. Желанието ни е да стигнем възможно най-далеч. Имаме още много за подобряване в играта ни и работим здраво върху това. Искаме да постигнем добър резултат в първия мач в Ларнака. Реваншът в София ще бъде при закрити врати", каза Деметриу.

"Продължаваме и със селекцията. Не сме спрели да планираме възможностите за допълнително подсилване на състава. Във всеки един момент може да има развитие в тази посока", каза още той./БТА