До преди 12 години магията на Шампионската лига беше само една химера в България. Но воденият от Станимир Стоилов тогава тим на Левски сбъдна мечтата на милиони фенове да чуят химна на най-комерсиалния футболен турнир насред Националния стадион "Васил Левски". 

"Сините" се паднаха в най-тежката възможна група, като тогава премериха сили с най-силните за момента отбори на Испания, Англия и Германия. И въпреки че завършиха без спечелена точка и със само един отбелязан гол, те се радваха на подкрепата на претъпканите трибуни във всяко едно свое домакинство. 

Всъщност, на 22 ноември преди 12 години те изиграха последния си засега мач в турнира пред собствена публика. А съперник в него беше действащият европейски клубен шампион Барселона. На "Васил Левски" нямаше къде и игла да падне, въпреки че на всички вече беше ясно, че българският тим ще е последен в класирането. 

И въпреки че цените на билетите стигаха скъпите за българина 70 лв. (тогава около една четвърт от средната заплата в страната), нямаше нито едно свободно място. А на терена каталунците излязоха с най-доброто, с което разполагаха - Роналдиньо, Деко, Андрес Иниеста, Карлес Пуйол, Рафа Маркес...

Това беше единственият път, в който звездата на световния футбол Роналдиньо - тогава действащ носител на Златната топка - се появи пред българска публика в състезателен мач. В групата беше и 19-годишният към момента Лео Меси, но той така и не се появи на терена и на практика все още не се е появявал пред родните фенове. 

Мачът, съвсем очаквано, завършва с резонен успех на европейския клубен шампион. Още в 5-та минута Людовик Жюли открива резултата, а в 65-та бъдещата легенда на клуба, тогава все още само 22-годишен магьосник, Андрес Иниеста оформя крайното 2:0. 

Интересното е, че при всяко от попаденията на Барса, от съседния стадион "Българска армия" се пуска заря, а фенове на вечния съперник ЦСКА дерат гърла в сектора за гости, където е настанена скромната агитка от Испания.