В летните горещини започват сериозните битки на българските тимове в евротурнирите и вероятно много родни фенове ще подкрепят любимите си отбори при визитите им в Европа.

Снощи стана, ясно че Левски ще играе срещу Спартак Търнава, който отстрани ФК Тирана с общ резултат 3:1. Точно 1001 километра ще трябва да пропътуват сините привърженици от София до словашкия град, в който ще на 4 август ще се играе реваншът от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа.

Феновете на Левски вече имат опит с пътуванията до Търнава от 2006 година, където през 2006 година тимът гостува на Петържалка и спечели с 1:0 в похода по пътя си към 1/4-финалите на Купата на УЕФА, а българите по трибуните на стадион Антон Малатински бяха повече от словаците.

Локомотив София и Литекс ще гостуват в Полша, съответно на Шльонск и Висла в квалификациите на Лига Европа и Шампионската лига.

Железничарите ги чака най-дълъг преход от българските запалянковци – цели 1467 километра до Вроцлав, където червено-черните гостуват след по-малко от седмица - на 28 юли.

Феновете на Литекс, които решат да пътуват за гостуването на Висла на 3 август, ще трябва изминат 1314 километра от Ловеч до Краков.

Оранжевите обаче ще бъдат най-облагодетелствани от туристическа гледна точка, тъй като едва ли има спор, че Краков е най-красивият от трите централноевропейски града, в които ще играят БГ тимовете.