Най-добре представящият се в Европа български отбор през последното десетилетие Лудогорец започва поредния си европоход. Разградчани имат много тежка задача срещу най-обичания унгарски тим Ференцварош в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. 

"Орлите" гостуват в Будапеща, а началният час на битката е 21:00 часа. Този зрелищен сблъсък ще можете да проследите директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и минута по минута на GONG.BG. 

Лудогорец има стари сметки за уреждане с унгарските представители в този турнир. Миналата година родният първенец беше елиминиран в Шампионската лига именно от шампиона на тази страна МОЛ Види. Сега обаче задачата е още по-трудна. 

Съперникът е воден от украинската легенда Серхий Ребров, а сред познатите лица там е бившият халф на ЦСКА Руи Педро. Ференцварош пък преговаря за подписа и на българския национал Галин Иванов, но той няма как да играе срещу Лудогорец, дори и да подпише. Капитанът на унгарците Леандро не беше картотекиран за Шампионската лига, а контузен е топреализаторът на тима Давиде Ландзафаме. 

Колкото до българския състав, той стегна сериозна селекция преди старта на сезона, но е по-вероятно наставникът Стойчо Стоев да заложи на изпитаните бойци. Това е и огромният коз на българския евробоец - огромният опит в напечени битки по европейските терени. 

Само за осем години от старта на участията в Европа на разградчани, те ще изиграят своя 75-и мач по терените на Стария континент! Тази вечер те ще станат третият български отбор с най-много мачове в евротурнирите след Левски и ЦСКА! И всичко това постигнато само за осем години! 

При това балансът на родния първенец е положителен - 26 победи срещу 25 загуби, а трябва да се има предвид, че огромната част от срещите е срещу водещи европейски грандове като ПСЖ, Ливърпул, Арсенал, Реал Мадрид и редица други. 

Така че битката ще е завързана, а огромното предимство на българския евробоец е огромният опит в напечени срещи. Дали ще успее да направи решителна крачка в Шампионската лига, ще разберем по-късно тази вечер.