Наставникът на Славия Златомир Загорчич остана доволен от успеха над Монтана с 2:0, който със сигурност направи така, че Славия ще се спаси директно или ще играе бараж за Втора лига.

Специалистът акцентира, че не е останал доволен от видяното в последните 15 минути, след като отборът му е профукал доста чисти възможности в хода на срещата да реши мача си по-рано.

„Това, което направихме във Велико Търново, успяхме да се възползваме от грешките на противника, за да спечелим мача. Това е начинът, по който трябва да играем. Не може по друг начин. Не се ли раздаваме всички на терена и на пейката тука, нещата в Славия няма да се получават. Искам да продължаваме по същия начин”, започна Заги.

„Ние ще се опитваме да си вкарваме голове по редовния начин, не само на контраатака. Важно е търпението да е на ниво, топката да върви по-бързо, отколкото в определени моменти. Днес не съм доволен от последните 15 минути. Трябваше да си решим мача по-рано. Имаше егоизъм при някои ситуации и да си вкараме 2-3 гола, за да спечелим убедително. Не ми харесва, че не вкарваме повече. Трябва по-рано да вкарваме и аз да съм спокоен”, каза Заги с усмивка.

„Следващите два мача влизаме с ритъм. Голяма умора има сега в играчите, играят се мачове през три дена. Надявам се да имаме възможности до края. В защита имаме контузени, но там хората, които играят, ще бъдат по 90 минути. Там виждам проблем. В атака можем да правим ротации, но се надявам да се възстановим бързо и да сме готови за Ботев Враца. Желание за работа трябва да имаме всички, аз го имам. Искам максимума от футболистите и да завършим 11-и”, завърши Загорчич.