Важно е феновете да започнат да се възползват от предварителната продажба на билети. По този начин ще се избегнат струпвания.

На вниманието на всички привърженици. GONG.BG напомня, че от 8 август влиза ново важно правило, което касае всички привърженици на спорта и в частност футбола в България. 

При продажбата на билетите влиза в сила промяна в закона за опазване на обществения ред по време на спортни мероприятия. Това означава, че ще има персонализацията на входните талони. Всеки желаещ да закупи билет за мач е задължен да предостави лична карта, три имена и рождена дата. 

Тук има нещо много важно, на което задължително ръководителите и феновете трябва да обърнат сериозно внимание. Занапред на всеки фен, който си купи билет, служителите ще са длъжни да му напишат имената и рождената дата. Това означава, че продажбата на билети ще отнема повече време, отколкото до този момент.

Съществува сериозна опасност непосредствено преди мачовете пред стадионите да се образуват километрични опашки от желаещи да се сдобият с билети. Представете си само какво ще се случи, ако в разстояние на няколко минути се появят 2-3 хиляди човека. До този момент доста често сме ставали свидетели на подобен сценарии и затова феновете са влизали на стадионите със закъснение.

Да предположим, че написването на имената и данните на един човек отнема 15-20 секунди. Колко време ще трябва да мине, за да може всички хора да преминат през тази процедура? Законът не е никак лош, тъй като по този начин всеки фен, който извърши някаква нередност, ще носи лична отговорност. 
Само, че тук има нещо доста съществено. Да се надяваме, че привържениците ще успеят да променят навиците си да търсят билети непосредствено преди мачовете.

Много е важно да започнат все повече да се възползват от предварителната продажба, която клубовете осъществяват. По този начин ще се избегнат излишни струпвания пред съоръженията. Защото, при новите правила, за да се обслужат бързо феновете, трябва един клуб да наеме стотици служители. Това няма как да се случи. Затова хората на Запад са го измислили и феновете се възползват от предварителната продажба. Дано и в България стана така, за да може всичко да е спокойно.