Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред "Спортал" скандалите със съдийството в българския футбол. Босът на "белите" се обърна към временния шеф на Българския футболен съюз Михаил Касабов.

"Имаше период от година и нещо, когато Йордан Сталев беше началник на съдиите. Тогава този човек си вършеше работата перфектно, но го махнаха с една ченгеджийска хватка. И тогава е имало спорни отсъждания, вярно е, но той владееше положението, съдиите му имаха респект и всички ние се чувствахме спокойни. Изгониха го, направиха прокурорска проверка, която не показа нищо, но не го върнаха.

Уважавам Никола Попов и баща му, но Ники прави много големи грешки на терена. На мача Царско село - Лудогорец той се влияеше от странични фактори - чуваше се основно гласът на Любо Пенев от тъча. Първо, стадионът на Царско село не е годен за провеждане на мачове. Крайно време е президентът на БФС да вземе някакви мерки по този въпрос. Както ЦСКА 1948 играе на "Васил Левски", както Славия игра две години на "Васил Левски", нормално е и Царско село да играе на стадион, който отговаря на европейските изисквания. Любо Пенев само дето не взе свирката от Попов и не започна да свири мача. А и нарушението, което беше свирено против Лудогорец - от националния отбор отпада един много добър футболист! Говоря за Антон Недялков.

Крайно време е този, който контузи даден футболист, да няма право да играе толкова време, колкото контузеният не играе. Има "терористи", като Гаджев например, с по 50-60 картона. Стига се е играло на кило кръв и метър кожа, всяко влизане е за чупене на крак. Обръщам се към Михаил Касабов: Спрете! Това е безчинство! Вчера беше друг, днес е Лудогорец, утре ще сме ние, после ще са други.

На стадиона на Царско село няма тоалетна бе! Не знам коя комисия е дала разрешение да се играе на този стадион. Защо Касабов си затваря очите?! Да не говорим, че вчера на стадиона имаше хора от кол и въже, въпреки мерките, които трябва да се спазват.

Ники Попов да си вземе почивка, защото е безкрайно стресиран и натоварен. Вече в доста срещи услужливо прави реверанс на определени кръгове. Дали от страх, дали от неумение... Чета за някакви кръгове, не знам. Някои хора не трябва да свирят такива мачове. Дали отсъждането на дузпата на ЦСКА 1948 - Левски е правилно, или не е, дал я е вече. За първи път виждам така да се отменя дузпа! Не знам кой може да му е казал да я отмени. Дузпа срещу Левски, ЦСКА и Лудогорец доста трудно се отсъжда.

Чувам от няколко места, че един футболен президент - Поли на Струмяни, ходи по разни аматьорски клубове, заплашва ги, говори от името на Борисов и ГЕРБ, че трябва да се свиква извънреден конгрес и да се гласува за Христо Порточанов. Крайно време е компетентните органи да вземат мерки - в предизборната ситуация, в която сме, този човек ходи и служи с името на дадена партия и с името на лидера на тази партия.

Става въпрос за спорт, трябва да озаптят този човек. Видя се, че синът му не става за депутат, иска да е в съдийската комисия. Видя, че не става и за там, сега иска да бъде член на Изпълкома, утре може да поиска да е президент на БФС. Всяка жаба да си знае гьола и да не си служи с името на партия, която не го е оторизирала. Това е недостойно! Хората от малките клубове не могат да питат партията, те не знаят, но идват и ни казват, че са заплашвани от даден човек. Стига се бърка политиката със спорта, това е много опасно нещо.

Смятам, че президентът на БФС трябва най-после да покаже мъжество и да удари по масата", каза Венцеслав Стефанов.