Лидерът на Ботев Пловдив - Тодор Неделев е поредният спортист, който се включи в кампанията за събиране на средства за лечението на 13-годишния Калоян, който страда от злокачественото заболяване остеосарком. Това съобщи организаторът на търга - националът на България за Купа "Дейвис" - Димитър Кузманов.

Неделев предостави своя тениска от миналия сезон, лично подписана от него, а наддаването се осъществява в профила на Мико във Фейсбук.

В инициативата вече се включиха капитанът на "канарчетата" - Лъчезар Балтанов, този на Локомотив Пловдив - Димитър Илиев, най-добрата българска тенисистка - Цветана Пиронкова, златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика, сноубордистът - Радослав Янков, волейболистът Теодор Салпаров и други.

Калоян се нуждае от близо 900 000 лева за лечение, като до момента е събрана около една трета от сумата.

В каузата се очаква да се включат над 30 елитни български състезатели от 15 вида спорт. Търгът "Българските спортисти в подкрепа на Калоян" ще продължи до 30 април, а събраните средства ще бъдат дарени в помощ на нов вид лечение на заболяването на детето, което не се поема от Здравната каса.

Дарения могат да се правят по банков път:

Титуляр: Калоян Йорданов Йорданов

IBAN BG91STSA93000026707499

BIC STSABGSF

Банка ДСК - ЕАД