Днес елитните ни български съдии бяха привикани на среща с новия шеф на комисията Костадин Стоичков. Срещата се проведе в Бояна, където преди дни нахлу ГДБОП. Тогава се заговори, че има съмнения за уреждане на мачове. Един от най-добрите ни рефери Ивайло Стоянов също беше на срещата. След като тя приключи Стоянов застана да говори пред медиите и заяви:

"Причината за срещата са тези неистини, които излязоха в медийното пространство, че едва ли не всички съдии сме корумпирани, взимали сме пари. Всички сме против това нещо и ще излезем с официална декларация, тъй като никой няма право да обвинява когото и да било без да има реални доказателства. Тези обвинения ни дойдоха, като гръм от ясно небе. Това е нещо, което беше пуснато, за да се влияе на БФС и скандала с расизма. Така проблемите бяха преместени от болната на здравата глава. Според мен последния полусезон всичко от съдийско естество е наред. Спрямо мен не е имало натиск. Ако това се е случвало с някой от колегите той трябва да си каже. Върху мен не е имало натиск. Шефовете на съдиите се сменят доста чест - това е една от рисковите професии в нашата държава. Надяваме се, че нищо няма да се промени. В крайна сметка съдиите сме същите. Ще се опитаме да си вършим работата", започна Стоянов.

Грешки ще има винаги, това е вън от съмнение. Трябва да свирим това, което виждаме. Всеки си има глава на раменете и носи своята отговорност. Аз лично за себе си мога да кажа, че винаги свиря, което виждам. Всички колеги искаме да пуснем тази декларация, тъй като не може да ни обвиняват. Ако има доказателства срещу някои съдии да ги посочат и те да си носят отговорността - ако трябва и в затвора да влязат. Това нещо трябва да се изчисти един път завинаги", допълни още той.

"Не е имало разпит към мен от ГДБОП по тази тема. Президентите да си разрешат нещата между тях. Към нас няма натиск, като предполагам, че няма и да има. Лично за мен не е правилно махането на Йордан Сталев, но не е моя работа да коментирам. На срещата имаше човек от комисията срещу корупцията, който показа статистика, че с много голям процент са намалели сигналите от УЕФА за уредени мачове. Надявам се, че ВАР ще бъде въведен у нас. Виждате, че Кабаков свири Шампионска лига, а сега е на световно първенство. Липсата на ВАР в България е проблем за мен и останалите международни съдии, тъй като УЕФА не ни дава мачове от топ ниво. Аз например мога да свиря само групова фаза на Лига Европа, а Шампионска лига не мога. Не знам, колко е полезен ВАР, тъй като не съм минал ВАР курса. Новият шеф иска това, което са искали и останалите преди него.  Да бъдем обективни и да свирим това, което виждаме", завърши Стоянов.