Новият собственик на Дунав ще получи и базата на клуба, на която да може "драконите" да развиват футболната си дейност. Това обявиха от ръководството със специална декларация и на практика отрекоха спекулациите, че базата няма да може да бъде ползвана от тима. 

"Във връзка с излязлата невярна информация бихме желали да ви информираме, че всеки, който прояви интерес да поеме управлението на Дунав, при желание ще може да получи и правото да стопанисва базата на клуба - Спортен комплекс Дунав, която е предназначена единствено и само за футбол", обявиха от ръководството.

Това се случва след обявената новина от президента на Дунав д-р Симеон Симеонов, че се оттегля от управлението. Като основен аргумент за своето оттегляне той посочи, че не е успял да запали искра в местната общественост и фенове.

Привържениците са с разнопосочно мнение за неговото напускане. По-голямата част го критикуват, като твърдят, че с неговото управление сам е станал виновен за ниската посещаемост. Други фенове обаче изразяват разбиране към решението му поради липсата на помощ за издръжката на клуба.

Дунав изравни най-доброто си постижение в елита, когато през 2016/17 г. завърши 4-ти. Впоследствие обаче съставът се разпадна, а резултатите се влошиха значително.