Звездата на Етър Преслав Боруков е убеден, че вече е готов за дебют и в представителния тим на България. Тази есен юношата на Левски или е вкарал, или е асистирал за 9 от 11-те гола на „виолетовите“ в efbet Лига.

„В България се говори, че младите трябва да бъдат част от държавния тим. Надявам се скоро да пратят повиквателна и мен. Следващият лагер е през март. Но първо трябва да видим кой ще е новият селекционер и дано да се интересува от мен“, сподели Боруков пред британския вестник „The Star“.

20-годишният нападател изкара четири години в школата на Шефилд Уензди, но не получи шанс в първия отбор и се прибра у нас. Той признава, че интересът към него е сериозен. Много е вероятно Етър да го продаде още през януари, след като има информация, че откупната му клауза е в размер на едва 60 000 евро.

„По време на предстоящата зимна пауза в българското първенството ще се завърна в София и заедно с моя агент ще обсъдим каква е най-добрата следваща стъпка в кариерата ми. Има интерес от тимове както от Западна, така и от Източна Европа. Засега обаче съм съсредоточен само върху играта си“, продължи Боруков.

Младокът съжалява, че не успя да остане в Шефилд Уензди и обвинява за това бившия мениджър Гари Монк.

„Останах разочарован. Напуснах заради Монк. Надява се той да ми даде шанс поне в някой мач за купата или пък поне в предсезонната подготовка. Но пък мисля, че сега бих паснал на стила на игра на новия мениджър Тони Пюлис. Но знае ли човек“, казва още нападателят.

Боруков допълни, че след раздялата си с Уензди е отхвърлил предложения да играе в дубъла (до 23 години) на няколко английски клуба. Имало е оферти и от елитни тимове от Гърция, Кипър и Чехия, но е избрал да се върне в България.