Нападателят на Лудогорец - Бърнард Текпетей отдаде почит на Кристиан Атсу, който бе сред хилядите жертви на  земетресенията в Турция. Бившият футболист на Челси  загина трагично, след като беше в капан под развалините в продължение на 12 дни. Безжизненото тяло на играча на Хатайспор беше извадено от останките на сградата, в която живееше в събота, 18 февруари 2023 г.
 
Текпетей игра заедно с Атсу за Гана в турнира за Купата на Африканските нации през 2017 г., когато "черните звезди" станаха четвърти на турнира.
Крилото на Лудогорец посвети победата над Славия с 1:1 на покойния си съотборник в националния отбор. Той пусна своя снимка със специална фланелка, на която бе написал „Почивай в мир К. Атсу“.

Междувременно вицепрезидентът на Гана - д-р Махамуду Бавуми, който получи тялото на международното летище Котоко, обеща подобаващо погребение за крилото.

„Много тъжен ден е, че сме тук, за да приемем останките на нашия брат, Кристиан Атсу. Земетресението, което удари Турция, беше опустошително и ние се молехме всеки изминал ден брат ни да бъде намерен, но когато го намериха, вече бе починал. Ще се възползвам от възможността от името на президента и правителството да изкажа съболезнования на семейството, сестрата близначка на Атсу и неговия брат“, каза той.