Нападателят на Лудогорец Бърнард Текпетей даде интервю за ганайското радио „Asempa FM“. Текпетей заяви, че има оферти от клубове от Висшата лига на Англия, но не разкри имената на отборите. 

- Бърнард, каква е равносметката ти за изминалата есен?

Преди старта на кампанията бях много целеустремен. Исках да направя много силна есен – да вкарвам голове, да правя асистенции. Да играя силно, без значение какво ще ми коства. Това и направих. Сега мога да кажа, че се справих на ниво, свърших добра работа. Мисля, че прогресирах като футболист, отбелязах напредък.

Ще отбележа, че есента бе наистина добра за мен, както в първенството, така и в евротурнирите. Отбелязах 6 попадения в първенството, още 4 в състезанията на УЕФА, разписах се за купата на България.

- След толкова силна есен, обмисляш ли да напуснеш страната и да преминеш в друг клуб?

Да кажем така – аз съм футболист, който обича да се състезава. Много съм амбициозен. Ще видим какво ще се случи в края.

- Какви са целите ти? Къде искаш да играеш?

Англия, Франция. Можем да кажем и Италия. Но главната ми цел е да играя в Англия. Към това се стремя.

- А има ли интерес към теб от клубове от тази страна?

Да.

- От Висшата лига ли?

Да. Имам оферти от клубове от Висшата лига. Но ще видим какво е решил Господ за бъдещето ми.

- Да очакваме ли твой трансфер през януари?

Не мога да кажа, че ще остана в Лудогорец, защото съм футболист, който винаги търси конкуренция и израстване. Работим и очакваме с нетърпение да осигурим трансфер през този прозорец, през януари. Но ако не успеем да направим такъв, няма проблем. Ще остана и ще помогна на отбора си да се бори за титлата, за да има право на участие в квалификациите за групите на Шампионската лига.