С попадение в 81-ата минута, което дойде от влезлия по-малко от минута преди това – Асен Митков, Левски успя да спечели домакинството си срещу последния Етър Велико Търново в късния мач от съботната програма за кръга в efbet Лига. Юношата на „сините“ се появи на мястото на Асими Фадига и веднага направи разликата, като на практика донесе трите точки на столичани, които допреди това се лутаха сериозно пред вратата на Мартин Величков.

„Сините“, категорично бяха по-добрият от двата отбора, но направиха редица пропуски след много добри намеси и от стража на „болярите“, който обаче не спомогна на тима си да се добере до точката при визитата в столицата.

Победата изпрати Левски на третото място във временното класиране, като тимът има 19 точки, една повече от актива на ЦСКА. Вторият Черно море е с 24, а лидерът Локомотив Пловдив е с 28. Важен факт е да се отбележи, че варненци и „смърфовете“ имат един изигран мач повече от двата столични отбора.

Етър пък остана на 14-ото място с 3 точки и -9 голова разлика.

Левски vs Етър

източник: sofascore.com

Първата възможност в срещата дойде след само 29 секунди, когато Уелтън изведе вляво по нападението Джавал Ел Джемили. Той отправи силен удар от малък ъгъл, но прати топката в странично хвърляне. В осмата пък "сините" изпълниха късо свободен удар, а Уелтън пое и стреля силно по земя към търновската врата. Мартин Величков не се намеси достатъчно добре и не успя да спаси топката, която премина край десния страничен стълб. При последвалия корнер удар на Роналдо беше блокиран от бранител на Етър.

start-photo.bg
95 снимки

В десетата минута в опитите си да бъде техничен Роналдо настъпи болезнено капитана на "болярите" - Крум Стоянов, който трябваше да получи лекарска помощ. Девет след това пък Уелтън получи жълт картон за цинична симулация в наказателното поле на Етър. Той тръгна да се надиграва с Валери Христов и пусна топката край бранителя, след което реши да падне на земята, но реферът - Иво Андреев, внимаваше и декорира офанзивния футболист на столичани.

Секунди след това пък беше отправен много силен удар от дистанция от Андриан Краев, но топката премина над напречната греда на гостите. В 29-ата Левски изпълни корнер, а топката отиде към далечната греда за Хосе Кордоба. Панамецът отправи удар с глава отблизо, но Величков спаси.

Домакините продължиха с териториалния си натиск спрямо "виолетовите", които в този мач играха с бял екип, но този натиск не водеше до ситуации с голямо качество пред вратата на Мартин Величков. В последните минути на първата част вратарят на гостите - Величков, на два пъти направи спасявания след удари от страна на Ел Джемили и Фадига.

Минута преди края на първата част Уелтън даде пас по земя отляво към Роналдо, който беше на далечната греда, но Крум Стоянов с шпагат предотврати дуар от бразилеца.

Втората част, очаквано, стартира със сериозен натиск на домакините. Левски притисна Етър максимално, а "болярите" комфортно се прибраха в и пред наказателното си поле. Десет след подновяването на играта Джавад Ел Джемили отправи изключително качествено изпълнение от пряк свободен удар, но Мартин Величков се намеси отлично и блокира изстрела на мароканеца с испански паспорт. В 57-ата Цунами центрира отляво, а Величков изелзе и изби. Той прати топката към Ел Джемили, който атакува от въздух, но с акробатична намеса вратарят на Етър прати топката в корнер.

Последва много сериозно шоу с редица факли и димки от феновете на домакините, заради което срещата беше прекратена за 7-8 минути.

В 77-ата минута пък Уелтън проби отляво навътре в наказателното поле и премина край Валери Христов. След това последва мощен удар с десния крак, но встрани от вратата на Величков. Влезлият преди по-малко от минута на терена - Асен Митков, откри резултата на "Герена". Уелтън проби отляво и центрира, а Митков се нагоди да стреля с глава и отблизо поведе "сините".

В добавеното време Цунами овладя вляво и достави страхотно центриране в наказателното поле на Етър. Митков каза на Чандъров да пропусне топката и младокът отигра от въздуха, но за негово съжаление прати топката встрани от търновската врата.

47 снимки

FT / ЛЕВСКИ - ЕТЪР 1:0

1:0 Митков (81)

Стадион: "Виваком Арена Георги Аспарухов" (София)

Рефер: Иво Андреев (София)

Левски: 1 Пламен Андреев 6 Цунами 7 Роналдо 8 Андриан Краев 9 Рикардиньо 11 Джавад Ел Джемили 17 Уелтън 22 Патрик-Габриел Галчев 33 Хосе Кордоба 50 Кристиан Димитров 97 Асими Фадига

Треньор: Николай Костов

Етър: 22 Мартин Величков 2 Валери Христов 4 Георги Александров 15 Георги Ангелов 6 Пламен Димов 25 Крум Стоянов 8 Моран Мартин Абдиел 29 Янко Ангелов 7 Кольо Станев 70 Димо Бакалов 14 Ивайло Димитров

Треньор: Емануил Луканов