Отборът на Царско село записа изключително ценна победа в борбата си за оцеляване в efbet Лига. Воденият от Никола Спасов тим надделя с минималното 1:0 над последния Витоша Бистрица в яростен мач между двата тима. Единственият гол дойде след 70 минути игра, когато влезлият преди броени секунди Антонио Георгиев донесе трите точки за „царете”. При отбелязването на гола останаха сериозни съмнения за игра с ръка от Андерсон Колдейро, който се опита да дозасече топката от Георгиев и на повторенията се видя, че сякаш докосва топката с дясната си ръка, но това не бе отчетено от съдийската бригада.

По този начин отборът се изкачи до 11-ото място във временното класиране на родния шампионат и вече има 19 точки, докато Витоша остава последен – 14-и, със скромния актив от пет пункта. По този начин "царете" се откъснаха на цели 14 точки пред петъчния си опонент, след като последният отбор в efbet Лига директно ще продължи участието си догодина във второто ниво на българския футбол.


Отзивите от "Арена Царско село":

Ето кой спечели наградата за "Играч на мача"

Щастливият голмайстор на Царско село: Добър отбор сме, страхотно се чувствам

Никола Спасов: Победата ни е напълно закономерна

Букарев: Играхме много слабо, трябват ни точки​


31 снимки

Началото на „Арена Царско село” бе вихрено и за двата отбора. Стартът определено бе за гостите от Бистрица, които на дваж пъти изпуснаха шансове за гол. Първо Станислав Маламов стреля в третата минута, за да може Пласид да се намеси, а 180 секунди по-късно Даниел Кутев изведе Лъчезар Котев сам срещу хаитянския вратар на „царете”, но удара на Котев премина встрани.

В деветата минута Царско село стигна до първия си голям шанс – чрез Андерсон, но ударът на офанзивния играч профуча далеч от очертанията на вратата. Две по-късно пък Уесли Ната стреля силно от средна дистанция, но отново неточно. Полека-лека темпото край Околовръстното шосе на София спадна, но в 38-ата минута Царско село имаше „златен шанс” за гол. Топката бе центрирана остро отляво за Дилан Бахамбула. Френският халф на „червените” засече с глава, но шеметна намеса на Християн Василев предотврати гола за „царете”.

Стартът на второто полувреме видя прекрасен шанс за Лудсинио Маренго. Новият в Царско село получи топката вляво на границата на наказателното поле и стреля силно с десния крак. Топката обаче се отби в напречната греда на Василев, след което рикошира в левия стълб, за да спре възможността на домакините.

Малко повече от 30 секунди, след като се появи в игра Антонио Георгиев се разписа в 70-ата минута. Центриране на Дилан Бахамбула от фаул на втора греда отиде за Георгиев, който с глава засече и прати топката в левия ъгъл на Василев - 1:0 за "царете". При повторенията се видя, че Андерсон Колдейро опита да засече топката, за да се подсигури, но сякаш офанзивният играч на "царете" игра с дясната си ръка, но това остана незабелязано от съдийската бригада.

В 81-ата минута резервата на Витоша - Атанас Кабов, затрудни с тежък удар Пласид, но вратарят улови. В добавеното време на срещата Лъчезар Котев имаше феноменален шанс да изравни резултата след груба грешка от капитана на Царско село - Реян Даскалов. Той поднесе топката за Котев, който стреля от въздух, ала стражът от Хаити - Джони Пласид, спаси и удържа трите точки за Царско село.

Стартовите състави на двата отбора:

Царско село: Джони Пласид – Румен Гьонов, Мартин Кавдански, Реян Даскалов, Ивайло Марков – Уесли Ната, Дилан Бахамбула, Един Бахтич, Лудсинио Маренго – Андерсон Кордейро, Георги Минчев

Треньор: Никола Спасов

Витоша Бистрица: Християн Василев – Венцислав Бонев, Станислав Маламов, Кристиян Кочилов, Даниел Кутев – Четин Садула, Богомил Дяков, Йордан Минев, Емил Гъргоров, Веселин Минев, Лъчезар Котев

Треньор: Асен Букарев