Левски осъществи сериозен трансферен удар в петък, привличайки национала на Нигерия Абдулахи Шеху. 29-годишният футболист може да играе на три позиции - дефанзивен халф, десен бек и централен защитник. Африканецът е със солидна визитка и има 41 мача за своята родина, а освен това е играл за Анортозис, Бурсаспор и Омония Никозия. В турския клуб той се засича с легендата на българския футбол Златко Янков, който е помощник-треньор в отбора през 2018 година. 

Антон Узунов
10 снимки

Gong.bg се свърза с Янков, който даде мнението си за качествата на Шеху. Бившият футболист на Левски разкри, че е разбрал за трансфера на нигериеца от нашата медия, след което се е обадил на Цанко Цветанов, за да поздрави Абдулахи Шеху. 

"Това определено е много добър трансфер за Левски. Когато аз отидох в Бурсаспор, той имаше контузия, но след това показа много добри качества. За мен най-добър е в средата на терена. Нашият треньор в Бурса обаче започна да го пуска като десен бек, защото титулярният имаше травма. Като десен защитник се представи много добре. Има страхотна скорост, в нашия отбор беше един от двамата най-бързи. Има и добро центриране, един на един също е добър. Чете много добре играта като халф, включва се и в атака, а освен това и влиза смело в единоборства. Има отличен характер, тренира добре и не е от тези футболисти, които правят проблеми", сподели Янков пред Gong.bg

ПФК Левски
13 снимки

"От Левски не са ме търсили за мнение. Видях за трансфера в Gong.bg, след което се обадих на Цанко Цветанов, за да го поздрави. Шеху може да бъде и лидер на терена. Показвал го е. Сигурен съм, че може да играе голям футбол и ще пасне на стила на Станимир Стоилов. Може много да помогне на Левски, стига първо да покаже качествата, които има. Ако всичко е наред с него, защо не Левски да изкара пари от бъдещ трансфер", допълни легендата на българския футбол.