Спортно-техническото ръководството на Ботев Пловдив ще има изцяло нов вид, ако Антон Зингаревич стане мажоритарен собственик на клуба, пише Марица. "Канарчетата" ще имат чуждестранен треньор, като сред вариантите е обсъждан и специалист от Дания. За последно начело на Ботев бе наставникът от школата Стефан Стоянов. Чаканият треньор ще дойде със свой екип. Руският бизнесмен ще назначи и спортен директор от чужбина. За последно този пост се заемаше от Адалберт Зафиров.
 
Все още не е ясно дали Асен Караславов, който заема поста прокурист, ще остане на работа в Ботев Пловдив. Представителите на руснака, които са гледали няколко мача на "канарчетата" и са водили преговорите в последните дни, са били категорични, че на тима ще са нужни минимум 6 нови попълнения.
 
 
Възможно е и подготовката на Ботев да претърпи промени и тимът да има лагер в Кипър. Засега са договорени няколко контроли у нас, като сегашното ръководството е изключвало опцията подготовка навън. Спарингите обаче може да бъдат отменени. Очаква се до седмица Антон Зингаревич и юристите му да оформят всичко документи по джиросването на акциите. Развитие се очаква в края на 2020-а или първите работни дни на новата година. За 8 януари е предвидено Общо събрание на Ботев Пловдив, което трябва да официализира всички промени в клуба от ръководството до спортно-техническия щаб.