Решителна среща за бъдещето на старши треньора на Ботев Пловдив – Бруно Балтазар, ще има тази седмица. Това разкри португалският специалист след загубата от Лудогорец с 0:2 в неделя на „Колежа“.

Балтазар успя да спаси „канарчетата“ от изпадане, но отборът продължава да играе слабо. Той пое Ботев на 3 януари, след като наследи освободения заради слаби игри и резултати хърватин Желко Копич. Португалецът води „жълто-черните“ в 12 шампионатни мача, в които записа 3 победи, 4 равенства и 5 загуби.

LAP.bg
18 снимки

„Тази седмица ще имам разговор с Антон Зингаревич. През миналата седмица не успяхме да говорим, тъй като имахме мач в Благоевград. Ще говорим за последните ни мачове. Аз искам да кажа, че уважавам всеки един, който работи н Ботев. Ако ръководството реши да не съм повече треньор, няма да създавам пречки. Анализи ще правя след края на първенството. Имаме още шест мача в плейофите“, заяви Балтазар на пресконференцията си след поражението от Лудогорец и след това се похвали, че е дал път на някои младоци в първия тим.

„С мъжкия отбор, откакто съм треньор, са тренирали около 15 юноши. Трябва да се прецени дали могат да играят пред такава публика. Трябва да направим така, че да започнем да печелим“, допълни португалецът.

start-photo.bg
78 снимки

Почти сигурно от лятото Ботев Пловдив ще има нов треньор и той ще е българин. Възможно е  обаче тази седмица, след разговора със Зингаревич, Балтазар да бъде освободен преждевременно. След подобна среща през миналата седмица Златомир Загорчич си тръгна от Славия.

Феновете на отбора не са толкова недоволни от португалеца, колкото от бившия наставник, асега съветник – Азрудин Валентич, който продължава да има последната дума в спортно-техническо отношение.