Собственикът на Ботев Пловдив – Антон Зингаревич, излезе с официална позиция за случващото се в „жълто-черния” клуб. Руският бизнесмен информира футболната общественост, че няма никакво намерение да продава акциите си и остава начело на „канарчерата”. Именно такива призиви имаше към него по-рано в понеделник.

Зингаревич също се закани, че предстоят сериозни промени на всички нива в клуба и тези, които не са вършили работата си подобаващо, то те ще бъдат отстранени.

Ето и цялото изявление на Антон Зингаревич:

Уважаеми ботевисти, в качеството си на основен акционер на футболен клуб Ботев и с оглед на последните събития породили разбираемо напрежение сред жълто-черната общност, се обръщам към вас, за да ви уведомя за решенията, които взех:

На първо място искам да споделя, че нямам никакво намерение да продавам Ботев Пловдив. За последните три години такива предложения
са ми били отправяни многократно като всяко едно от тях е било отказвано.

Второ - Осъзнавам много добре какво означава Ботев за Пловдив, както и осъзнавам мястото, което в момента заема. Разбирам и своето място в създалата се ситуация, която съм решен да променя радикално.

Ще фокусирам изцяло вниманието си върху това да направя нужното Ботев Пловдив да заеме мястото, което му се полага, опирайки се на неговите традиции. С оглед на това държа да Ви уведомя, че ще бъде направен цялостен анализ на работата на всички отдели и служители в клуба, като всеки един от тях, който некачествено е свършил работата си ще напусне нашия клуб.

Ще направя нужното вашето разочарование да остане в миналото и заедно да се радваме на бъдещите успехи на Ботев Пловдив.