Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив се изправят един срещу друг във второто голямо дерби на 21-вия кръг във efbet Лига. Подготовките на двата тима през зимата преминаха под онщ знаменатен - напускащи ключови фигури.

В състава на Локомотив напуснаха Стивън Езе и Ален Ожболт, а Георги Илиев окачи бутонките след края на есенния полусезон. В състава на "жълто-черните" си тръгнаха Кристиян Димитров и Фернандо Виана, докато Тодор Неделев претърпя операция и ще е извън терените поне още месец. Ето какво споделиха двамата наставници преди сблъсъка под тепетата.

"Като треньор трябва да гледам към целия сезон. Това е много важен мач за играчите, за самочувствието. Ако се представят на ниво, то ще пренесат този ритъм и в следващите мачове. Ако ли не, то ще има повече работа за мен, за да ги критикувам и да вдигна нивото на представянето им. За треньорите е малко по-трудно", заяви наставникът на "смърфовете" Бруно Акрапович.

"Добрият завършек на сезона се дължи на момчетата. Това са добри футболисти, показали, че могат да играят футбол. Поросто нещо се беше объркало, не искам да коментирам как и защо. На момчетата не им беше приятно да са в тази ситуация, но с тренировки и настроение лека-полека излязохме от тази летаргия и показахме силни игри срещу отборите, срещу които играхме", беше мнението на Ферарио Спасов.

Вижте и останалата част от изказванията на треньорите преди големия сблъсък.