Левски публикува поредния епизод от онлайн поредицата видеа на съвместната си инициатива с тръст "Синя България" - "Учи с "Левски".

В днешния ден гост бе един от най-обичаните играчи на "сините" и треньор в академията - Захари Сираков.

Той разказа за изживяното около незабравимите двубои с Ювентус, паметното гостуване в Торино през 1999 година и какъв пример е взел от световния шампион Зинедин Зидан.

"Вълнуващите ми мигове с Левски са били много. Ще разкажа за мача срещу Ювентус в Торино. Тогава за Ювентус играха имена като Зинедин Зидан и Антонио Конте, а треньор им беше Карло Анчелоти", започна той.

"Пристигнахме един ден преди двубоя - проливен дъжд, който не спря и в деня на мача. Мислех си дали изобщо ще се състои този двубой. Но теренът имаше найлоново покритие. В половината на Ювентус загряваха само вратарите - за първи път ми се случи такова нещо. Когато излязохме 10 минути преди началото на мача, отборът на Ювентус излезе на терена. Още в 13-14-а минута поведохме. Играхме много силно, имахме шанс и за втори гол. Второто полувреме, след изпълнение на корнер, Краси Димитров много добре завъртя топката, прехвърли вратаря и аз си мислех, че е гол, но играч на Ювентус в последния момент изби. Топката се удари в горната греда, тупна на голлинията, суматоха, помислих че е гол, но не беше. Ювентус изравни 10 минути преди края. Свърши мачът, бяхме се разбрали с футболистите на Ювентус да си разменим фланелките за спомен. Но, тъй като дъждът продължаваше да вали, това трябваше да се случи в тунела между двете съблекални. Отборът на Ювентус се прибра, а ние отидохме да поздравим нашите фенове на стадиона. Когато се прибрахме в тунела, администраторът на отбора на Ювентус каза да изчакаме малко, защото Карло Анчелоти им се карал. Не си спомням колко, но чакахме 15-20 минути, преди да ни поканят вътре. Влязохме вътре, сменихме фланелки. За моя радост аз си смених фланелката с голямата звезда Зинедин Зидан. До ден днешен фланелката стои в моя гардероб", връща се назад Сираков.

"После гледах от автобуса футболистите на Ювентус с какви модерни коли си тръгват. Чудех се Зидан дали няма да си тръгне с Ферари. А той се запъти към едно скромно Фиат Пунто, сложи си сака и си замина. Гледах изумен. Така той ми даде пример, че е по-добре на терена да се раздаваш, отколкото извън терена да парадираш с коли, къщи, самолети.", сподели Захари Сираков.