Казусът „Жорди Кайседо“ изглежда далеч от своето разрешаване. Въпреки че постоянно се появяват нови информации, няма точна яснота къде се намира футболистът в момента.

ЦСКА излезе с изявление, че го няма и не е отпътувал за Австрия. По-късно в социалните мрежи футболистът пусна видео от фитнеса на комплекса, в който живее в София, като обаче не е ясно кога е правено то.

В същото време агентът на играча Ернан Банято обясни пред Gong.bg, че клиентът му е в София, багажът му е загубен и това е причината да не отпътува за Австрия, като никой от ръководството на ЦСКА не е търсил него или Кайседо.

Междувременно, в медиите в Еквадор се появи по-различна информация отново цитирана от агента на играча - Кайседо е в Истанбул.

„Жорди Кайседо не липсва, той е с мен в Истанбул. Сега Жорди се наслаждава на ваканцията си“, казва Банято пред радио Area Deportiva.

"Изненадани сме от изявлението на ЦСКА София, смятаме, че е това е дискредитиране имиджа на играча. Никой не се е свързвал с мен или Жорди, за да попита за него. Знаете ли, че предишният треньор подаде оставка поради различни расистки нагласи към цветнокожите играчи и отборът никога не разкри тази новина“, каза Банято пред радиото.

Турските медии също нямат идея какво се случва с футболиста, цитирайки информациите за трансфер в Тигрес.