Футболният мениджър Николай Жейнов направи любопитни разкрития за трансферната политика на Левски от близкото минало. Той сподели, че "сините" са отказали 400 000 евро за бившия си нападател Станислав Костов. Офертата е пристигнала от турския Ерзурум, където пък скоро след това премина Габриел Обертан без трансферна сума.

„След като Габриел Обертан беше привлечен със свободен трансфер и струваше 0 лева на Левски, освен комисионните, които са смешни като цена, новото ръководство, което дойде в един момент, когато Ерзурум предложи 400 хиляди евро трансферна сума за Станислав Костов, беше отказана от Левски. В същия отбор, следващата седмица отива най-голямата ти звезда без пари. Кое е нормалното? Защо не вземеш пари за Обертан? Каква е причината? Ето къде е изтичането на средствата посредством неправилното управление. Били му дължали заплати – Васил Божков ли не може да покрие две заплати на Обертан? Нека не го продадат за 400, за 300 хиляди да е. А защо отиде със свободен трансфер, поради каква причина, кой каза така? Ти събираш футболисти, от които можеш да изкараш пари, да останат в клуба, да си купиш или да платиш някакви разходи", заяви импресариото.

"Питайте Обертан защо не се върна. Аз бях против тайното сключване за продължаване на договора с неговия агент. След това Левски не се възползва от възможността да спечели от този трансфер“, каза още той в предаването „Игра в центъра“.