Старши треньорът на Ботев Враца Антони Здравков сподели първите си впечатления след поражението с 1:2 от Черно море в ранния неделен мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Според него тимът изпитва големи трудности заради липсата на половин дузина ключови играчи.

"Не ни достигна потенциал, физически. Наложи се да правим 3 принудителни смени на почивката. Влизането на Генов и Атанасов не бе планувано, защото са на две тренировки. Излизат от контузия и болест. Четири основни човека не бяха в групата. За нашия отбор 6 състезатели са прекалено много", започна той.

"Всички се постараха. Допуснахме много лесен втори гол. Никаква ориентация при изпълнението на пряк свободния удар. Въпреки всичките проблеми имахме сигурации, в които ни липсваше последният пас. Отборът на Черно море игра това, което знаехме и сме виждали. Не са ни изненадали. Доволен съм от това, че имаше желание и старание. В защита не взимахме правилни решения и това им даде предимство", продължи наставникът.

"Проблемът е в липсата на основни хора. Когато отборът се разбие, трудно намираме пътя да играем максилмално добре. Нямаше как да продължим да играем по същия начин с хората, които имаме", допълни специалистът.

"Серията ни е неприятна. Надявам се в тези мачове, които остават до края да спечелим точки", завърши изказването си Здравков.