Във втората част от интервюто със Здравко Здравков, някогашният вратар говори за престоите си в чужбина, работата на Младен Кръстаич начело на България, жребият на "лъвовете" за Евро 2024 и какъв е моделът на работа с вратарите в Лудогорец.

Ето какво сподели Здравков за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT:

„Истината е, че повечето клубове предпочитата да имат един вратар №1 и един, който подкрепя при нужда – болест, контузия. При нас в Лудогорец има двама топ вратари, дори трима, заедно с Дамян Христов. По-трудно е да държиш втория вратар в кондиция. Засега ни се получава“.

„Имахме интересна случка на базата преди 1 седмица. Тази лисица взе и втора ръкавица. Тази случка мисля, че беше преди мача с ХИК – успешен мач“.

„Не трябва да сме много критични. Имаме добри треньори. Не всичко е перфектно. Създаваме конкурентни кадри, разбира се, че има пропуски. Докъде ще се развият талантливите момчета, зависи от самите тях. Вратарската работа е трудоемка. Няма момент на футболния терен, в който вратарят да се изключи. Всеки малък пропуск трябва да донесе беда на отбора и на самия вратар. Надявам се моите колеги, треньорите, да дават повече път. Трябва постоянство. За мен не съществува думата талант. Има много надарени играчи, които мислят, че без работа ще се получи. Важи не само за футбола, но и за живота“.

LAP.bg
38 снимки

„Кръстаич постигна добри резултати, поздравления. Дори със странни решения ги постигна. Българският футбол има нужда от нова енергия. Усеща се и една подкрепа от обществото напоследък. Нека виждаме хубавите неща. Малка страна сме, аз 4 години работих в Китай, и погледнато от друг мащаб видях колко е малка България. Трябва да оценим това, което имаме“.

„Не обичам да говоря за шансове, има възлови мачове, защо да не мечтаем. С добрите млади момчета и добре представящият се треньор, защо не?“.

„В чужбина научих, че трябва да си отворен към нови неща. Работата в чужди страни ме обогати не само във футбола, а и като човек“.

Вижте и чуйте повече от Здравков в прикаченото видео!