Централният защитник на Лудогорец Драгош Григоре направи впечатляващ жест в родината си. 34-годишният бранител е дарил над 20 000 евро за обновяване на болници в Румъния. Това съобщи инициатора на тази кампания Кодин Матичук, който е създал организацията „Държавни болници от частни пари. Той разказа в профила си в една от социалните мрежи, че Драгош Григоре заедно със съпругата си е дарил над 20 000 евро за инициативата. Матичук е впечатлен от жеста на играча и разкри, че сумата надхвърля даренията направени от големи компании, милионери и известни брандове.

33 снимки

„Драгош Григоре се свърза с мен в социалните мрежи и ми каза, че иска да дари сума за моята инициатива за обновяване на държавните болници. Сподели ми, че това е желанието на него и съпругата му и ми каза, че тя ще се погрижи за дарението, защото в момента той е на лагер с клубния си отбор Лудогорец. Няколко часа по-късно в сметката имаше над 20 000 евро. След Бендеак, който дари 100 000 евро през декември, семейство Григоре надхвърля останалите дарения, направени от големи компании, милионери и известни брандове“, заяви Матичук.

„Писах на Григоре дали може да спомена името му. Той ми отговори, че аз решавам, но не държи непременно да бъде споменат, защото обича спокойствието. Да, тези хора съществуват. Тогава го убедих колко е важно за мен да ми разреши да спомена направеното от него. Нека този пример да бъде известен. Може би и други ще го последват, дори и само като изпратят смс на стойност 2 евро. Драгош Григоре е част от истинския национален отбор. Скъпи, Драгош, знам, че обичаш да живееш в спокойствие, прости ми, но този път ще го споделя с всички. Нека се чуе в цялата страна, нека го напишат вестниците. Благодаря!“, добави още той.