Левски обяви днес раздялата си със северномакедонския централен защитник Гьоко Зайков. „Сините” разкриха, че бранителят е направил отстъпки, свързани с тежкото финансово състояние на  клуба.

Зайков се е отказал от около 60 хил. лева, които е имал да получава под формата на заработени заплати, научи Gong.bg от свои източници. Освен това защитникът не е претендирал и за петте заплати, които би могъл да получи до края на договора си, който изтичаше през лятото.

LAP.bg
42 снимки

26-годишният футболист се превърна във втория чужденец тази зима, който си тръгва от „Герена” без финансови претенции след Христос Шелис. И двамата направиха огромен жест към Левски и влязоха в положение на клуба, който изпитва огромни финансовои затруднения и е на ръба на оцеляването. 

Зайков дойде при „сините” през лятото от белгийския Шарльороа, след като две години почти не беше играл. За столичния гранд бе на терена в 16 мача, като вкара и един гол – при победата с 2:0 над Ботев Пловдив.

LAP.bg
24 снимки

Gong.bg научи още, че Левски ще плаща на новото си попълнение Филип Кръстев скромната сума от около хиляда и петстотин лева до лятото. Това е така заради правилата на асоциацията на професионалните футболисти у нас. Цялата заплата на 20-годишния талант до края на сезона се поема от „Сити футбол груп”, които държат правата му.