Отборите на ЦСКА 1948 и Лудогорец се изправят един срещу друг в последен двубой от 12-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е с начален час от 17:30 часа и ще можете да го гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg можете да проследите двубоя минута по минута.

Тимът на столичани постигна първата си победа като гост в елита, след като миналия уикенд надделя с 2:1 над Черно море във Варна. Като домакин „червените“ са убийствени, като в последните си 3 мача на Националния стадион „Васил Левски“ те имат отбелязани 15 гола.

Неостаряващият Мартин Камбуров пък вече има 8 попадения в елита от началото на сезона и продължава да преследва рекорда на Петър Жеков.

Лудогорец пък влиза в този двубой на гърба на тежка домакинска загуба с 1:3 от Тотнъм от групите на Лига Европа в четвъртък, което остави отбора на дъното в групата и с минимални шансове за продължаване към елиминационната фаза.

Централният нападател Клаудиу Кешеру се завърна в мача с „шпорите“ и се очаква да бъде на линия и за двубоя с ЦСКА 1948. Извън сметките обаче остава новото попълнение и български национал Кирил Десподов.

След успеха си с 1:0 над Левски миналата седмица, „орлите“ се изкачиха на върха в класирането, като имат равен брой точки с Локомотив Пловдив, но имат предимство в преките двубои. Шампионите също така имат и мач пасив в сравнение със „смърфовете“.

В навечерието на двубоя с Тотнъм от Лига Европа пък стана ясно, че футболистите на Лудогорец са направили благородно дело, като са закупили рентген на разградската болница.