Отборът на Славия спечели с 3:1 при домакинството на Дунав в последен двубой от 22-рия кръг на efbet Лига. Две от попаденията за "белите" бяха дело на Емил Стоев, който добави и асистенция за 18-годишния юноша на клуба Филип Кръстев. Почетното попадение за гостите беше реализирано от Стефан Христов. 

24 снимки

Гостите нанесоха удар още с първата си сериозна атака в срещата. В 9-та минута, след бърза атака на Дунав, Юлиян Ненов получи топката между линиите и изведе Стефан Христов зад защитата на "белите", за да може резултатът да бъде открит. 

Само 4 минути по-късно "белите" можеше да изравнят. След центриране на Андреа Христов отдясно топката стигна до краката на Венелин Филипов, който затрудни Макенджиев, но стражът се справи. Минута по-късно Юлиян Ненов стреля опасно, но ударът мина в аут. 


Стоев: Голът ни подейства като шамар

Кушев: Доволни сме от 3-те точки

Киров: Правехме грешка след грешка


В 21-та минута "драконите" имаха нова възможност за второ попадение. След центриране защитник на Славия увисна на задната греда, където Стефан Христов стреля на два пъти, но и в двата случая Георги Георгиев се намеси солидно. 

Две минути по-късно момчетата на Златомир Загорчич бяха блзио до попадението. След центриране в наказателното поле Цветелин Чунчуков овладя на гърди и стреля от упор, но някак Макенджиев успя да реагира адекватно. 

Все пак усилията на домакините бяха възнаградени в 27-та минута. След изпълнение на ъглов удар Емил Стоев се оказа непокрит на задната греда, където Емил Стоев с удар от ждроб буквално разстреля Макенджиев в близкия му ъгъл за 1:1.

В 38-та минута пълният обрат беше оформен. След грешка на Диян Димов и бърза контраатака на "белите" Емил Стоев върна към Филип Кръстев на дузпата, който разстреля Макенджиев за 2:1. 

Осем минути след рестарта своя късмет пробва Юлиан Ненов отдалеч, като ударът му тупна коварно пред Георги Георгиев, който се справи с опасността. 

В 64-та минута сякаш интригата от срещата беше заличена. След изритана топка напред Цветелин Чунчуков успя да се пребори със защитник на Дунав и да плъзне пас към Стоев, който продължи силното си предоставяне с второто си попадение в срещата. 

В 78-та минута отборът на Златомир Загорчич можеше да направи аванса си по-убедителен. Ивайло Димитров беше съборен в наказателното и главнията съдия на срещата не се поколеба да посочи 11-метров наказателен удар. Галин Иванов застана зад топката, но подходи несериозно и ударът му беше спасен от Благой Макенджиев. 

По този начин Славия излезе на 5-та позиция с актив от 36 точки след 22 изиграни мача. Дунав, от своя страна остана със 17 пункта, едва на 12-та позиция в класирането. 

Славия - Дунав 3:1

0:1 - Стефан Христов (9)

1:1 - Емил Стоев (27)

2:1 - Филип Кръстев (38)

3:1 - Емил Стоев (64)

Ето и съставите на двата отбора:

Славия: Георгиев, Христов, Виячки, Гамаков, Филипов, Вълчев, Стоев, Карабельов, Кръстев, Иванов, Чунчуков

Дунав: Макенджиев, Димов, Колев, Николов, Милчев, Лазаров, Кавалканте, Цанков, Ненов, Долапчиев, Христов

Съдия: Валентин Железов