Наставникът на Лудогорец Павел Върба сподели първите си мисли след трудния успех с 2:0 над Етър във Велико Търново. Според него възпитаниците му са стигнали заслужено до крайния успех, тъй като са доминирали през цялото време. Все пак спецът отчете, че трябва да се поработи върху психическото състояние на състезателите заради отпадането от Мидтиланд през седмицата в Шампионската лига.

"Имахме превес през целия мач. За съжаление в края на двубоя решихме нещата. Домакините се стремиха да търсят контраатаки, с дълги, изритани топки зад отбраната ни. Ние се справихме с това и не допуснахме чисти положения пред нашата врата. Като цяло превесът ни през целия мач бе възнаграден", започна той.

"Успяхме да влезем от европейските турнири в първенството по най-добрия начин. Доминирахме през целия мач и заслужено спечелихме", продължи треньорът.

Относно отпадането от Шампионската лига:

"Толкова бързо няма как да забравим. За наш късмет имаме и друг шанс в Лига Европа и се надявам да продължим най-напред", каза още Върба.

"Разполагаме с двама много добри централни нападатели. И двамата бяха достатъчно натоварени. След днешния мач това, което мислихме и вярвахме, че можем да играем и с двамата стана. За в бъдеще може да ползваме този вариант", разкри специалистът.

"За 14 дни трудно ще подобрим много нещата. По-скоро трябва да поработим върху психическото състояние на играчите, защото след отпадането от Мидтиланд не са на ниво. Животът продължава", завърши изказването си чехът.