Наставникът на Лудогорец Павел Върба призна, че не е притеснен от загубата с 0:2 от Пиаст Гливице в първия лагер на „орлите” в Турция. Чешкият специалист акцентира, че иска да види физическото състояние на целия отбор на разградските „орли” и тъкмо тези мачове са да се прецени кои футболисти ще записват повече минути в хода на важните мачове през сезона, както и кои ще бъдат с ограничени игрови минути.

Същевременно Върба призна, че най-добрата позиция, отговаряща на качествата на Каули Оливейра е плеймейкър и се е видяло в срещата, че там бразилецът се чувства най-комфортно.

„Мисля, че сами виждате, че даваме шанс на всички футболисти и просто понякога резултатите не се получават така, както трябва. Разбира се, че аз искам да дам шанс на всички играчи и да участват в мачове срещу нашите съперници, но просто за момента това е тяхното ниво”, започна Върба.

 

„Аз вече споменах, че не е дин път. Първият ни лагер е насочен за кондиционната подготовка на играчите. Трябва да призная, че полският съперник бе по-добър от нас през първото полувреме, но втората част бяхме по-добри ние. Те вкараха два гола в началото, докато ние после не успяхме”, коментира още чехът.

„Ние сега разполагаме с 24 полеви футболисти, но полека тази група ще се стесни и ще останат около 20 човека. В крайна сметка тези контролни мачове показват накъде ще тръгнем и ще избистрим основния състав. Разбира се, че Каули се видя, че ние го използвахме на две различни позиции, но беше очевидно, че позицията му зад нападателя е по-приятна и му харесва повече”, призна още Павел Върба.

„По никакъв начин не съм притеснен от днес. Исках да видя това, което гледах през есента при отбора и да видя на жива обстановка играчите. През втория лагер ще избистрим нещата и може би някои момчета няма да получават толкова шансове. Работим здраво за физическото състояние сега и искам да видя кой ще получава шансове. Ще преценим с щаба и да видим класата на момчетата”, завърши Павел Върба.