Старши треньорът на Лудогорец Павел Върба даде редовния си брифинг преди двубоя от efbet Лига срещу Берое в събота. Специалистът, който през миналата седмица постъпи в болница заради здравословни проблеми, изрази надежда, че „орлите” ще успеят да запишат победа над старозагорци, които в момента оглавяват таблицата в елита.

„За някого е изненада, че Берое  води в класирането, но аз имах възможност да ги гледам и миналия сезон, това е дин от най-добре организираните отбори в България. Започнаха добре сезона, направиха добри мачове и резултати. Имат добри офанзивни футболисти. Вървят добре в класирането. Резултатите им са добри, защото работят добре. За мен това е очаквано”, коментира Върба.

„Мачът с ЦСКА го преживях.. По някакъв начин го преживях. В този мач се срещнаха два много силни отбора. След мача и двата отбора могат да съжаляват и да твърдят, че са могли да спечелят този мач. Ние имахме късмета да отбележим първи гол, после имаше натиск от противника, след който успяхме да се възстановим и да отбележим втори гол. От моя страна мачът беше достатъчно драматичен и интересен и очевидно беше за всички, че се срещнаха два отбора, които играят офанзивен футбол”.

„Не ми хареса главно това, че получаваме много голове от статични положения. Това не е добре за нас, защото игрово стоим добре, но при едни такива ситуации е жалко, че допускаме такива голове. Това го казах и на играчите на разбора. В защита бяхме достатъчно солидни, но което имах го казах на футболистите.

Както в отбрана, така стояхме добре и във фаза атака. Имахме положения и можехме да затворим мача с нов гол. Според мен този резултат е справедлив, защото ЦСКА също имаше възможности.

Берое е много организиран отбор. Често сменя формацията си спрямо противника. Знаем какво ни чака утре. Добре подготвен отбор са, но мисля, че нашите играчи също са подготвени. Очаквани труден мач, който ще бъде интересен за зрителите. В четвъртък ни чака най-важният мач за сезона. Имаме достатъчно време да се подготвим за четвъртък. Знаете какви са амбициите в Разград. Надявам се утре да бъдем първи в класирането”, каза още специалистът.