Старши треньорът на Лудогорец Павел Върна сподели, че тимът му ще търси реванш срещу Левски за загубата и отпадането от турнира за Купата на България. Двата тима се изправят един срещу друг в петък от 21 часа на стадион „Георги Аспарухов”. Срещата може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT.

Върба даде онлайн пресконференция за представителите на медиите.

„Ситуацията в Левски е техен проблем, не мислим за нея. Съсредоточаваме се върху нашия план и върху това да се представим добре. Всяка точка, която печелим ни доближава до титлата.”

„Не знам каква е ситуацията в Левски, Не знам как ще се отрази това на играчите на Левски. Мога да кажа каква е ситуацията при нас. Ситуацията в Разград е добра, футболистите очакват с нетърпение мача и се надявам да се представим добре.”

Както ние, така и никой друг в Европа, не е изпадал в такава ситуация. Едва ли можем да кажем как ще се развие първенството. Ние се подготвихме добре, направихме всичко на-добро, за да влязат играчите добре в първенството. Разбира се това ще си проличи в мачовете. Ние правим и ще направим всичко възможно те да бъдат в оптимална форма до края на сезона”, каза още Върба.

„Знаете много добре, че след всеки мач винаги се помни резултатът, а не се помни играта. В предишния мач Левски победи след дузпи и продължи напред. Може би това ще е още един стимул за нас да излезем здраво в този мач и да спечелим, за да си върнем на Левски за загубата и отпадането от турнира за Купата на България”, продължи специалистът.

"Никой не е изпадал в такава ситуация, толкова дълга пауза, която наруши ритъма на отборите. Ние имаме достатъчно футболисти, които можем да използваме в различни мачове, така че мисля, че това ще бъде един от плюсовете ни до края на сезона. Може би отборите, които разполагат с 14-15 футболисти ще имат сериозни проблеми, защото предстоят много мачове за кратък период. В Германия имаше редица мускулни проблеми още след първия кръг, това може да бъде проблем."

Ето още от Павел Върба:

“Никой не е изпадал в такава ситуация преди, толкова дълга пауза, която наруши ритъма на отборите. Ние имаме достатъчно футболисти, които можем да използваме в различни мачове, така че мисля, че това ще бъде един от плюсовете ни до края на сезона. Може би отборите, които разполагат с 14-15 футболисти ще имат сериозни проблеми, защото предстоят много мачове за кратък период. В Германия имаше редица мускулни проблеми още след първия кръг, това може да бъде проблем.”

“Разликата във физическото състояние на играчите от март и сега е сериозна. Тренирахме индивидуално, след това на групи, в последните десетина дни и целия отбор. Няма как подготовката да бъде оптимална, но се надяваме да сме направили достатъчно. Няма как да няма разлика в състоянието на играчите в сравнение със зимната пауза. Тогава изиграхме 7-8 контроли, сега нямахме тази възможност”.

„Мога да отговоря каква е ситуацията в Разград, каква е ситуацията в Левски и другите отбори не мога да кажа. Мога да кажа, че тук при нас ситуацията е добра, всичко върви нормално, доволен съм от условията. Единственото, което се иска от нас е да се представим добре на терена”.

„Прекрасна новина за нас е, че ще има фенове. Футбол без фенове не е футбол. Една евентуална победа над Левски ще ни приближи към титлата, но няма да означава, че сме я спечелили”.

„Имаме достатъчно кадри. Всеки един от тях заслужава да е на терена. Кой ще си тръгне, кой ще остане е въпрос за следващите седмици и месеци. В момента разчитаме на опитните играчи, до края на сезона ще ползваме това, което имаме в наличност в момента”.

„Вярвам, че играчите ми са готови 100% за мача с Левски. Мисля, че всички преживяхме нещо, което се надявам да не преживяваме никога повече. Трябва да поздравя клуба за отлично проведената кампания за това как да предпазим играчите и техните семейства. Като играхме в Милано отидохме с маски, хората там ни мислеха за луди. След седмица знаете какво се случи и как се развиха нещата. От този момент нататък клубът взе нещата в свои ръце и направи всичко възможно за да опази играчите.Мисля, че играчите се запознаха добре, разбраха ситуацията и взеха всички мерки и правила. Трябва да сме благодарни на клуба и да се отблагодарим на клуба с победа”.