Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели, че връщането на феновете в залите и стадионите все още няма да се случи, нито има конкретна дата за това. Според него трябва да се изчака мнението на здравните власти, които да анализират ситуацията и чак тогава да се вземе решение.

"Отварянето на стадионите за публика не е решение, което министърът на спорта може да вземе сам. Знаете, че винаги съм бил най-големият лобист за спорта. Все пак трябва да сме разумни и здравето на хората ни е приоритет. Полагаме усилия, изчакваме здравните власти да анализират ситуацията, и ако има възможност, ако ситуацията е подходяща, ще отворим стадионите" - това коментира в Русе министърът на спорта Красен Кралев.

Той каза, че публика трябва и за други големи състезания - например за художествената гимнастика.

"Ние се стараем в условия на пандемия да организираме по невероятен начин много тежки състезания. Ще бъдем домакини на олимпийската квалификация по борба. И там ще ни трябва публика. Водим преговори с Международния олимпийски комитет да поемем домакинството на олимпийската квалификация по бокс. Ако Лондон откаже, вероятно ще ни я дадат на нас. И там ще ни трябва публика. Но трябва да се съобразим с мнението на лекарите, защото утре те са на първа линия, те отнасят най-голямата тежест в борбата с коронавируса. Трябва да имаме малко по-голямо търпение. Виждате, че състезанията в цяла Европа се провеждат без публика, а на много места се отменят", каза Кралев.

По думите му България е една от държавите, които имат детайлно разработен план, спазват се стриктно противоепидемични мерки, а в същото време се дава възможност да се провеждат големи състезания.

"И аз искам да ходя на спортни събития заедно с феновете. Още малко търпение и мисля, че и този проблем ще бъде разрешен", допълни още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.