Вратарят на Грьонинген Серджио Падт, който има предварителен договор с Лудогорец, и ще се присъедини към разградчани през лятото, призна защо е избрал българския шампион.

„Преди две години също имаше възможност да замина за чужбина. След това заедно с приятелката ми Мелани претеглихме всички плюсове и минуси и се отказах. Преценихме да не напускаме родината си, защото тогава най-малката ни дъщеря току-що се беше родила и това наклони везните“, заяви Падт пред voetenleppens.nl.

“Прекарах четири години и половина в Грьонинген. Бях наистина щастлив и ентусиазиран. Контрактът ми изтичаше и Мелани ме попита: „Наистина ли не искаш да отидем в чужбина? Сега имаме възможност да го направим.“ В този момент дойде офертата от Лудогорец. Не мислих дълго. С новия си отбор имам сериозен шанс да играя в Шампионската лига, което изглежда много приятно да се изживее. Това беше важен фактор и наклони везните“, каза вратарят.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.