Бившият футболист на Левски Владимир Гаджев говори за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Халфът в момента е без отбор и сподели, че е бил търсен от клуб от елита. Той коментира и ситуацията при „сините“.

„Малко по-различно минава деня ми. Опитвам се да поддържам форма и тренирам дори по два пъти. Искам да поддържам ниво, за да може да съм готов, когато подпиша с друг клуб. Все още искам да играя футбол и търся вариант да се завърна. В дългосрочен план имам идея с какво искам да се занимавам, но едно по едно. Имаше само едно предложение към мен – от клуб от efbet Лига, но не се разбрахме. Антони Здравков ме покани в Ботев Враца, но не се получиха нещата“, заяви Гаджев.

„Опитвам се да вкарам треньорството като визия в главата ми. Няма да е лесно, колкото ми се струва в момента. Опитвам се да комуникирам с треньори, за да ми покажат какво предстои. Ще видим какво ще покаже времето, но съм амбициран да опитам“, добави още той.

„Първенството ще е оспорвано. Има няколко отбора, които се представят много силно. Прави ми впечатление Локомотив Пловдив, както и Берое. Арда също се представя добре. Левски тепърва ще набира скорост. ЦСКА 1948 също ще набира скорост, както Славия и Монтана. Очаквах по-силно да се представи Ботев Пловдив. Не очаквам някой различен от Лудогорец да спечели титлата. ЦСКА има силен отбор, но няма да може да завоюва титлата“, каза Гаджев.

„Да, никой не ме потърси, но явно са имали други приоритети. Боби и Ради се завърнаха и предполагам, че това е била алтернативата. Орлин Старокин също е там. Имат и млади момчета – Илия Юруков. Надявам се скоро да се оправи и Мони Славчев. Имат футболисти. Левски не ме е търсил, откакто си тръгнах за последен и окончателен път“, каза Гаджев.

„Много са причините и те са комплексни. Като се почне от ръководенето на клуба и се премине през привличането на футболисти и честата смяна на треньори. Става един омагьосан кръг и се случи това. Реално през този период Левски можеше да стане шампион само в една година, в която загубихме точки от Славия и не спечелихме. Отборът можеше да спечели и три купи, но загуби финалите. Отговорите са много и надълбоко. Може би и липсата на дългосрочна стратегия от хората, които ръководеха клуба. Другото, което мога да кажа е, че в един момент имахме приличен отбор по времето на Ясен Петров и Георги Иванов. Просто ни трябваше подкрепа с два или три трансфера, защото тогава играхме и в групите на Лига Европа и ни бяха необходими хора, които да влезнат и да помогнат. Но тогава нямаше средства за финансиране на трансферите на някои футболисти“, добави още той.

„Категорично не виждам дългосрочна стратегия в Левски в момента. От това, което чета виждам ,че договорите на футболистите са за една година. Няма яснота, а и няма как да правят дългосрочна стратегия без финанси. Всички знаем, че клубът е много затруднен. В момента се разчита на евентуалната продажба на футболисти и на невероятната подкрепа на феновете и на хората, които обичат Левски. Няма как да им се отблагодарят на хората, които даряват. Но няма как да стане без генерален спонсор и рекламодатели. Според мен сега целта е краткосрочна – оцеляване. Но радващото е, че привлякоха добри футболисти. Отборът е млад, но има и опитни играчи, а и добри чужденци. Левски спортно-технически изглежда много добре“, добави още той.

„Двубоят срещу ЦСКА 1948 беше най-добрият мач на тима от началото на кампанията. Това не е тайна за никой. С просто око се вижда. Агресията, която внесоха Боби и Ради Цоневи се оказа решаващо за крайния изход на мача. Може би и другите около тях се заредиха с тази енергия. Бяха много агресивни и настъпателни. Атакуваха през целия мач и съвсем заслужено спечелиха с такава разлика. Като прибавим и Стивън Петков, който постепенно ще набира скорост, мисля, че Левски ще започне да играе все по-добре и да се изкачва в класирането“, заяви Гаджев.

„Говорил съм си с тях и съм им споделял, че при други обстоятелства те нямаше да са в Левски. Това е истината. Те са на „Герена“, защото клубът има нужда от тях. До преди няколко месеца благодетелят на моя любим отбор беше друг и се дава много големи суми за заплати на чуждестранни футболисти. Естествено ситуацията сега е друга, че трябва да се смени курса и политиката. Радващото е, че тези момчета откликнаха и ще бъдат от полза на клуба. Млади са и има още накъде да се развиват. Така че клубът може в един момент да е печеливш продавайки някои от тези футболисти, за да може да продължи да съществува. Моментът е много деликатен. Мисля, че те няма какво да губят. Всеки един от тях в този момент, в тази ситуация може само и единствено да спечели“, добави още той.

„Щеше да е интересен двубой. Левски притежаваше изключителни футболисти. Бях млад и около мен имаше много класни футболисти. Но най-вероятно щяхме да победим Лудогорец (смее се). Отново щяхме да станем шампиони, защото притежавахме характери. Георги Иванов и Георги Петков винаги са ми правили забележки, когато е трябвало. Приел съм ги и не съм се сърдил. Когато човек играе – гори, когато го нямаш, нещата не се получават“, каза халфът.

„Най-основното е България да не допусне гол в 90-ата минута. В последните два мача отборът се представи много силно. Направиха ми добро впечатление. Далеч сме от отборите, които искаме да побеждаваме, дори и Унгария. Мисля, че имаме реални шансове да се класираме. Тимът има потенциал. Има и други млади момчета, които ще набират скорост. България винаги е имала добри млади футболисти. Проблемът е, че треньорите в школите не са добре обучени. Но това е свързано с финанси. Има добри и кадърни треньори в школите, но заплащането е ниско. Трябва да им се даде шанс да се развиват. Въпреки, че нямаме инфраструктура има отбори, които изваждат талантливи момчета. Доминик Янков, Филип Кръстев – имаме талантливи футболисти. Станислав Работов и Станислав Шопов от Ботев Пловдив, както и Светослав Ковачев от Арда“, добави Гаджев.

Вижте във видеото за кое съжалява Владимир Гаджев, както и кой е най-странният съотборник и най-добрият треньор, с когото е работил.