Вратарят на Левски - Пламен Андреев попадна сред 250-те най-обещаващи млади футболисти в света в класация, изготвена от Футболната обсерватория СИЕС. Талантът, който е роден през 2004 г. и все още не е навършил пълнолетие, е на престижното 22-ро място от топ 50 на играчите, които са родени през 2004 година и по-късно. На първо място в неговата категория е халфът на Барселона Пабло Гави. На втора позиция е вратарят на Чикаго Файър - Габриел Слонина, а трети е също вратар - Даниил Худяков от  Локомотив Москва.
 
Пламен Андреев е с резултат от 59.5 точки, като през последната година е изиграл 867 минути за "сините" в официални мачове.
 
Сред родените през 2000 година първи е нападателят на Реал Мадрид Винисиус Жуниор, който изпреварва Сандро Тонали от Милан и Витиня Ферейра от Пари Сен Жермен.
 
При футболистите, които са родени през 2001 година, лидер е Букайо Сака от Арсенал, пред Юриен Тимбер (Аякс) и Гонсало Игнасио (Спортинг Лисабон).
 
При младите таланти набор 2002 първото място е за Йоско Гвадриол от Ред Бул Лайпциг, следван от Пиеро Хинкапи от Байер Леверкузен и Едуардо Камавинга от Реал Мадрид.
 
При футболистите, родени през 2003 година, топ 3 включва Джуд Белингам (Борусия Дортмунд), Джамал Мусиала (Байерн Мюнхен) и Харви Елиът (Ливърпул).