Витоша си направи харакири срещу Арда и закономерно загуби с 1:3 в първи мач от четвъртия кръг в efbet Лига.
 
Два подаръка на вратаря Николай Георгиев и автогол на Румен Гьонов донесоха трите точки на тима от Кърджали. За домакините от Бистрица се разписа Георги Купенов. Витоша завърши мача с 10 души - Александър Христев бе изгонен с директен червен картон за изключитено грубо влизане в крата на Елиша Сам. Двубоят бе изгледан от националния селекционер Красимир Балъков.
 
Вратарска грешка позволи на Арда да поведе още в 5-ата минута. Николай Георгиев реши да показва техника пред голлинията си, омота се в топката и Радослав Василев веднага го използва да изведе Арда напред в резултата. 
 
След попадението домакините се активизираха и създадоха няколко опасности пред вратата на Арда. Най-напред гредата помогна на гостите, а след това Иван Караджов спаси коварен удар с глава на Долапчиев. Закономерно падна и изравнителният гол в 25-ата минута. Вкара го Георги Купенов, който се оказа най-съобразителен при едно меле пред вратата на Арда. Футболистите от Кърджали оспорваха попадението, но реферите бяха категорични, че топката е преминала голлинията с целия си обем. 
 
Спорна ситуация имаше и в 28-ата минута. Мартин Станкев удари с топката халфа на Арда Мартинов и реферът Драгомир Драганов му вдигна жълт картон. Неспортсменската реакция на Станкев ядоса гостите, които напразно настояваха той да бъде изгонен.
 
След изравняването играта се накъса и на терена преобладаваха нарушенията. Тимът на Арда така и не успя да намери път през сгъстената защита на Витоша, а домакините се задоволиха с епизодични слизания към вратата на Караджов.
 
Гостите започнаха по-нахъсано втората част и отправиха няколко неточни удара към вратата на съперника преди да поведат отново в резултата в 58-ата минута.. За гола пак съдейства стражът на Витоша Георгиев, който събори Марчев на границата на наказателното поле. Точен от бялата точка беше Иван Коконов.
 
Харакирито завърши с автогол на Румен Гьонов, който с глава отклони в собствената си врата центриране на Дарко Глишич. 
 
ВИТОША: Н. Георгиев, Гочев, Бонев, Гьонов, Амзин, Садула, Христев, Купенов, Долапчиев, Котев, Станкев
 
АРДА: Караджов, Пл. Крумов, Гаич, Глишич, Лозев, Мартинов, Жоао Аморим, Ховсепян, Коконов, Марчев, Р.  Василев