Бащата на вратаря на Славия Светослав Вуцов - Вили Вуцов, направи коментар за "расисткия скандал", разиграл се около сина му. Както стана ясно, нападателят на Етър Миси Мезу обвини вратаря на столичани, че го е нарекъл "маймуна". Ето какво заяви Вили по темата:

"Съжалявам, че трябва да губим на хората времето. Аз не съм му адвокат, но мисля, че той не е подготвен да се защити по най-добрия начин. Не като адвокат, а като негов съветник, настойник", посочи той пред БНТ.

„Говорих снощи дълго с него, познавайки си детето съм убеден, че не е направил нищо подобно. Заставам с цялото си сърце и душа. Това са само догадки - нещо написано в социалните мрежи не е обвинение всеки може да го напише и всеки да го отрече.

Той твърди, че в 40-ата минута този играч на Етър пада в наказателното поле да симулира. В този момент има спречкване, той ми казва, че му е казал "Симулант бягай от тука". Последвали са обидни реплики на френски и английски. Ще му кажа на Миси Мезу нещо като баща: "Младеж, ти, дето си провокирал, че ще му стъпиш на главата. Няма да позволя на никого да говори така на моето дете, независимо дали на български, френски или италиански".

"От сутринта се съветвам с адвокати. Ако видя официална жалба или нещо подобно, ще последва такова тежко дело за клевета, обида. Да му дойде акъла на този младеж, да не вкарва в такива приключения един 18-годишен играч", добави Вили Вуцов.