Веселин Великов е новият старши треньор на Етър, съобщи председателят на УС Деян Куздов. Двете страни се споразумяха и подписаха договор, а утре специалистът ще изведе „болярите” за първа тренировка. Целта, поставена пред него, е завръщане в първия ешелон още през новия сезон.

Веселин Великов е роден на 19 март 1977 г. в Елена. Първият му професионален отбор е именно Етър, с който за година и половина през 1997-98 г. записва 38 мача и 2 гола. После кариерата му продължави в ЦСКА, Марек, Кавала (Гърция), Родопа и Любимец. Като треньор вкарва Любимец в „А” група, после прави същото с Дунав Русе и го извежда до участие в евротурнирите. Начело на Кариана Ерден стигна до първото място във Втора лига, преди тимът да се разпадне, а доскоро бе начело на Ботев Враца, който успя да спаси от изпадане.

„Ние се спряхме на Великов, защото за нас първо е много важно човекът, който ще води отбора, да знае какво значи Етър и каква тежест има виолетовата фланелка. Затова заложихме на човек, който е бил в Етър в трудните години в „А” група. Той е местен човек, от региона и е запознат с футбола тук. Доказал е с работата си през годините, че е успявал да постигне поставените задачи навсякъде, където е бил. За нас това бе един от основните мотиви да му предложим да води клуба през настоящата кампания. Успя да вкара Любимец в елита, след това постигна същото с Дунав и стигнаха чак до Лига Европа. Дори със скромен тим като Кариана успя да стигне до първото място в „Б” група и само лошото стечение на обстоятелствата му попречи да направи нещо историческо с този отбор. И като наш конкурент в Ботев Враца успя да запази тима в Първа лига, докато ние изпаднахме. Нормално бе да обсъдим доста варианти за треньор, направили сме задълбочен анализ на всички, но избрахме Веселин Великов, защото смятаме, че е най-подходящ.

Целите, които сме му поставили, са да върне Етър още тази година в Първа лига, да интегрира момчета от втория отбор и да им даде шанс да се докажат с виолетовата фланелка. Идеята ни е колкото може повече футболисти в тима да бъдат от Велико Търново, защото вярваме, че по този начин даваме възможност на младите и те ще се борят с всички сили за изпълнението на целта”, коментира председателят на УС Деян Куздов.

„Благодарим на Александър Томаш и неговия екип за работата, която свършиха. За съжаление не успяха да запазят елитния статут на отбора, но знаете в какъв момент дойдоха и че съставът вече бе отписан от мнозина. Бяхме само на 90 секунди, но не успяхме. Пожелаваме късмет и успех на Александър Томаш в следващите начинания пред него и се надяваме да направи добра кариера в България и чужбина!”, добави Куздов.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.