Президентът на Славия Венцеслав Стефанов приветства новия треньор на „белите” Александър Тарханов. Венци потвърди, че руският специалист обича България и е бил първият човек, на който се е обадил, след като Златомир Загорчич е напусна столичния клуб по лични причини.

Антон Узунов
12 снимки

„След решението на Заги да се прибере в Сърбия по семейни причини, така както той каза пред мен, аз веднага разговарях със Саша Тарханов, защото ако ме питате, ще ви кажа. Защото, той обича да работи с млади играчи, второ е човек с голям опит. Трето, което е много важно, той обича България и чувства като свой дом стадионът на Славия. Благодаря му, че прие веднага нашата покана. Убеден съм, че ще работим така, както и преди това. Убеден съм, че талантите, които има в Славия, ще имат своя шанс, ще им бъде дадена възможност да покажат на какво са способни и дай Боже повече от тях да намерят място в националните гарнитури и да имат шанс да играят в сериозни клубни отбори в Европа”, коментира Венци.

„Дали играем с Левски, Етър или Черно море – за всеки един мач за победа дават три точки. На мен ми се иска, предполагам и на треньора, момчетата да са максимално мобилизирани и освободени, да изпълняват това, което искат треньорите от тях и резултатите ще дойдат. Колкото до закачките с Левски – какво да се закачаме. И двата клуба си имаме проблеми и най-добре е да не гледаме в канчето на другия"