Президентът на Славия – Венцеслав Стефанов, разказа повече подробности за посещението си в Барселона, където се срещна с таланта на „белите” Мартин Георгиев и неговите ръководители в каталунския клуб.

Стефанов призна, че е решил да замине за Барселона, след като в медиите се появи информация, че Георгиев ще бъде освободен от отбора.

start-photo.bg
23 снимки

„Най интересното беше, че хората го приемат много радушно и с много големи надежди. Много добре се отнасят с него, той им отговаря с добри игри. Това, което беше излязло в пресата не знам на какво се дължи. Реших да отида на място да видя. Срещнахме се, разговаряхме, доволни са от представянето му, от аклиматизацията му, как се справя се с езика. Те вярват, че една от големите им надежди. Дай боже това да продължи”, сподели Стефанов на пресконференция.

„Един от нашите приоритети е да създаваме млади футболисти, които да се утвърждават у нас и след това да пробиват в Европа. И дай боже, заигравайки в националния отбор, да имаме и по добро представяне. Ако нямаме млади играчи, които да растат в отброите и да се изявяват… В отбора на ЦСКА имаше един българин. Вчера гледах друг мач, имаше 4 българи в целия мач. По този  начин няма как да направим национален отбор. Оставям настрана базата, далече съм от мисълта, че можем да се мерим с Барселона, терени, бази, зали…И в мечтите си не съм си представял, че може да има такова нещо, но затова този клуб е Барселона. Като гледаш, поне ти се пълнят очите и можеш да мечтаеш. Радвам се, че Мартин се адаптира добре, играе и хората имат надежда в него. В Барселона не канят кого да е”, каза още президентът на Славия.