Президентът на Славия - Венци Стефанов, се изказа не особено ласкаво по адрес на футболните мениджъри в страната, като отново нападна Николай Жейнов, който се е намесил в трансфера на Филип Кръстев. Талантливият младок подписа на договор с Манчестър Сити, като преди това ще играе в белгийския Ломел, който е сателит на "гражданите". 

"Голяма част от родителите попадат в лапите на различни псевдомениджъри в България. Разбрах, че Филип е ходил няколко пъти на проби в Байер Леверкузен и в други клубове. Това се случва, когато родителите се подведат по приказки на агенти. Да водиш деца по проби е като да ги представяш като стока. Това е стресова обстановка за младите момчета", заяви Стефанов.

"Има и нормалното предубеждение към източноевропейските кадри. Призовавам родителите да внимават с псевдоагентите, които продават фалишиви мечти. Всяко дете трябва да си извърви пътя. Тогава, когато може да покаже качества, тогава вече хората да го забележат и да му се отвори пътя към големия футбол. "

Филип Кръстев

източник: lap.bg

"Разбирайки, че Филип ще отиде в този клуб, Николай Жейнов достига до родителите, обяснява им колко е велик, колко е голям. Трансферът е пред финализиране, а аз разбирам, че той е сключил договор с Филип. Забранил съм на всички футболисти на Славия да работят с агенти, докато някой не предложи клуб. Какво може да направи един мениджър за един футболист? Абсолютно нищо." 

"Той се консултира с това лице, две точки от договора направо ме поразиха. Това са хора, които няма да се изциганят и няма да си спестят 1000 паунда. Те не са закъсали като нас, които свиваме бюджетите отвсякъде. Една от точките беше "първостепенно зъболечение". Това е гениално. Зъболечението да бъде в екстра заведение и ако бъде преотстъпен в друг клуб да бъде безплатно. Това никой никога не може да го предяви като претенция. Тук става въпрос за отношение между клубовете, а не между клуба и футболист", допълни босът. 

"С тези неща омайва главите на родителите и децата, а хората се смеят на тези работи. Там си има специални условия, като отиде в по-горна група там измерват техните качества, развитие, колко процента взима участие, как играе. Там има ли шанс да се развива - хората дават шанс." 


Още от пресконференцията на боса на "белите": 
Стефанов се нахвърли на Левски и ЦСКА, нападна агент
Венци Стефанов: Не можете да си представите каква заплата взима Кръстев в Сити
Венци Стефанов със заплашителен ултиматум към трима свои играчи


"Започнаха да пълнят главите на родителите защо той подписва с белгийския клуб, а не с Манчестър Сити. Заради финансовия феърплей, те имат право на 9 преотстъпени и ако той подпише с тях, влиза в техните преотстъпени. Затова те си имат сателитен клуб, където си вкарват футболисти и ги обучават със свои треньори. В зависимост от качествата му, после може да се върне в клуба. Това е политика, върху която няма как да влияем. В 99% от случаите младите футболисти винаги ще бъдат оставени да се готвят първо в по-ниската категория. Хората си имат школи и политика на работа."

Филип Кръстев Славия - Локомотив Пловдив

източник: lap.bg

"Сити много държаха още сега да отиде там, за да може да го подготвят. Той обаче искаше още една година, спряхме се на 6 месеца. Филип обича Славия и иска да играе за Славия. Съвестно ми е, че го критикувам за мениджъра, но искам да го предпазя от грешки. Той обаче е много упорит и не иска да се отърве от това бреме, което му е на главата. Обикновено такива пиявици се залепват за някой футболист." 

Босът на Славия заяви, че не иска да коментира точната трансферна сума, за да няма спекулации. 

"Не искам да се говори на темата за трансферната сума, защото журналистите започват да дават оценки. Не искам спекулации. Сумата е достатъчна." 

"Сега можем да помогнем на Левски да си направи козирка. Нито едно евро няма да отиде в джоба на никой от нас. Всичко остава единствено и само за Славия. Дали ще правим ремонти по стадиона, дали ще направим още един терен.. Един трансфер може да помогне за година, година и малко за издръжката на клуба, обаче се иска много. Ако бяхме взели 5-10 млн. щяхме да щракаме с пръсти, но взимаме нормални пари за българските стандарти, така че те ще отидат основно в подобряване на базата. Имаме нужда да подменим доста неща", призна Стефанов. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.