Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира скандала, който се разрази около мача Витоша – Царско село, спечелен от гостите с 0:1. След края на мача, наставникът на домакините Асен Букарев заяви в интервю за DIEMA SPORT, че е получавал обаждания тимът му да даде срещата.

Днес той ще трябва да даде обяснения пред Комисията по феърплей на БФС.

"Асен Букарев е умно момче, знае какво говори и явно има дупе, за да назове конкретни имена", обяви в Сутрешния блок на БНТ Венцислав Стефанов, президент на футболен клуб "Славия" и член на Изпълкома на БФС.

"Няма продавачи и купувачи на мачове в родното футболно първенство. Един път и завинаги трябва да се види за какво става въпрос, защото иначе всичко е задкулисие, някакви социални мрежи пишат. Футболът затова е красива игра, видяхте последните кръгове имаше отбори, превъзхождаха другия, а победител е този клуб, който реално вкарва головете", настоя той.

"Коефициентите и залаганията могат лесно да се проверят, като се види в кой от операторите се залагани и по колко пари са залагани и тогава може да се говори за подобно нещо", категоричен бе Стефанов.