Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира кандидатурата на Михаил Касабов за шеф на БФС, като той бе издигнат именно от "белите". Стефанов поиска да се обоснове за своя избор, като засипа със суперлативи Касабов.

"Христо Крушарски много правилно предлага вариант за обединение около една кандидатура. Когато клубовете са заедно в кандидатурата, тогава и бъдещите резултати ще дойдат по-лесно. Както е известно в България, има много войводи, а малко войници. Всеки иска да е президент, а дали стават за тази работа, самите те не знаят", започна той.

"Някои хора си мислят, че като си президент, е достатъчно да седиш и да се пъчиш и да се показваш понякога, като казваш какво е положението. За мен бъдещият президент не трябва да е човек, който ламти за власт, а трябва да е слуга на клубовете. Изразявам се малко по-нестандартно", добави президентът на Славия.

"Ако бъдещият президент работи за подобряването на условията в българския футбол, той ще бъде ценен и уважаван. Ние, в Славия, решихме да издигнем кандидатурата на Михаил Касабов и искам да се обоснова. Той много години е в българския футбол и е неопетнен, без да може някой да каже нещо лошо за него", продължи Стефанов.

"В края на 90-те години, когато едва свързвахме двата края в България, за да излязат отборите да играят, направи няколко мача между България и Германия, като всяка от тези срещи носеше близо 1 милион лева от телевизионни права. Много помощ сме видели от германския футболен съюз, като това може да продължи, а дори и да се увеличи с Михаил Касабов", заяви той.

"Мишо не ламти за власт, той иска да се помага на българския футбол и най-вече да има ред. Да се знае кой пие и кой плаща. Президентът със своя екип трябва да може да почука на всяка една врата, откъдето може да дойде помощ за футбола и за спорта като цяло", допълни босът на "белите".

"Средствата, които се отделят за спорт, не трябва да са бонус за някой президент и той да отива да купува двама-трима футболисти и с това да смята, че прави нещо. Тези средства трябва да бъдат целеви – за терени, за турнири, за детско-юношески школи. Когато нашите деца спортуват, това е единственият начин да се учат на дисциплина и да възмъжават, а момичетата да добиват самочувствие", заяви Венцеслав Стефанов.

"С Христо Крушарски обсъдихме да предложим тези пари, които сега се прибират от спонсори да се върнат в спорта поне 20%. Трябва да има помощ, за да може българският футбол да си поеме въздух, за да няма повече гастролиращи трупи като Берое, имаше в Пирин, тук-там, а накрая нищо - отборите отиват в канала. Говорим за Благоевград, Стара Загора - градове с традиции. Аз се радвам, че победихме Берое с 3:0, но този отбор може да го бие всеки. Това не трябва да се допуска. Хората са стигнали дотам, защото нямат избор. Идва някакъв уж президент, прави си собствен бизнес, собствена политика, докарва безработни футболисти и ние трябва да им ръкопляскаме. Това не е моето разбиране за футбол", каза още той.

"Възрастовата граница за президент на БФС отпадна. Едно време Гриша Ганчев имаше крилатата фраза за къщичката за пиленца. Има можещи и не можещи. Така е. Американският президент е на 80 и кусур години. Дайте да видим - ръководил ли си клуб, школа, треньор бил ли си? Какво?! Това е "Стани, Гоше, за да седне Тоше". Едно време така викаха за мавзолея, ако помните: "Стани, Гоше, да легне Тоше". Петко Бочаров викаше: "Да, ама не". Не става така. От другите кандидати единствено за Крушарски знам, че е давал пари в клуб, поддържал е терени, стадион, ремонти е правил, инвеститор е. От другите някой нещо да е изградил във футбола? Бербатов ме убеждаваше на една среща, че ще докарат спонсори - "Кока Кола". Абе "Кока Кола" не спонсорира НБА, ще дойде при теб, защото си много хубав. Трябва сами да си извадим каруцата", сподели Стефанов.