Ръководството на Левски е направило огромна крачка към дългосрочното запазване на сегашния състав. "Сините" са постигнали договорка с част от основните си играчи си за удължаване на контрактите им. Така очакванията са няколко футболиси да подпишат договори всеки момент. Това са бразилците Уелтон и Цунами, както и българите Андриан Краев и Кристиан Димитров. И четиримата ще имат по-добри финансови условия. Клубът също има полза от това, защото няма да се страхува да ги изпусне като свободни агенти.

Цунами бе първият бразилец, взет от Левски при втория престой на Мъри в клуба. "Сините" си осигуриха правата му още в края на 2021 г., като той дойде като свободен агент от третодивизионния Ботафого-ПБ. След това от същия тим "сините" взеха и Уелтон. От тогава бекът и крилото са несменяеми титуляри по левия фланг. Цунами има договор със "сините" до края на първенството. Уелтон пък подписа за по-дълъг срок - до края на 2024 г. Въпреки това, шефовете на Левски искат да удължат споразуменията си с двамата.

Андриан Краев е с най-голям стаж на "Герена" от изброените. Той пристигна в отбора след старта на сезон 2020/21.Той разви играта си на този пост и стигна и до националния отбор. В началото на тази година от Левски отхвърлиха оферта за правата му от страна на Фехервар.

На "Герена" вече се опариха в началото на кампанията, като бяха принудени да приемат оферта за футболист, чийто договор изтичаше през юни следващата година. Централният защитник Ноа Сонко Сундберг отказа да сключи ново споразумение и в крайна сметка бе продаден на Лудогорец за 800 хил. евро, като в договора между двете страни има и фиксирани бонуси за "сините".

Именно след трансфера на Сундберг пък в състава се отвори място за Кристиан Димитров. Преди това бившият национал имаше епизодични изяви в Хайдук и ЧФР Клуж, но по всичко личи, че на "Герена" той успя да възроди кариерата си. Той е предпочитан от треньора Николай Костов за партньор на Хосе Кордоба в центъра на отбраната пред Келиан ван дер Каап. Нидерландецът също е с изтичащ договор в края на кампанията.

подкрепя българския спорт