Тази вечер предстои поредната важна битка на Лудогорец по пътя към голямата им цел – групите на Шампионската лига. Българският шампион се изправя срещу датския Мидтиланд. Двубоят в Разград ще стартира в 20:30 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT. Екипът на Gong.bg ще проследи минута по минута всичко най-интересно от срещата.

В навечерието на мача Лудогорец получи лошата новина, че в тима има отново заразени с коронавирус. Младокът Доминик Янков бе тестван положително за COVID-19, както и човек от персонала. Треньорът Павел Върба трябва да се справя и с още проблеми, след като трайно контузен е Вандерсон, а Пламен Илиев и Георги Терзиев също са с травми. “В квалификациите за ШЛ няма как да си избираме съперници. Винаги отборите са трудни, тежки. Това са шампиони. Знаем, че съперникът е тежък. Техният минус е, че досега са играли само контролни срещи, но това са професионалисти, знаят какво да правят. Гледах доста техни мачове и това е един много класен отбор. Предимство е, че играем вкъщи, но не е добре, че няма публика”, коментира Върба, който припомни голямата цел на разградчани.

За датският тим се очаква като титуляр в Разград да започне българския национал Божидар Краев. Треньорът на Мидтиланд Бриан Приске няма да може да разчита на Евандер. „Опонентите ни имат опит в международен план.Това е добър съперник с перфектен статут в местното му първенство. Трябва да се представи на изключително високо ниво, за да стигнем до успеха. Нужно е да бъдем „умни” с топка в крака, но и без нея. Вярвам, че играчите са способни да донесат на клуба това, което се иска”, каза треньорът на Мидтиланд пред клубния сайт на тима.

Лудогорец трябва да наруши една негативна традиция от последните години. Българските тимове са в серия от три поредни загуби при последните си домакински мачове. През 2015 година Брьондби победи с 1:0 Берое във втория кръг на Лига Европа. Две години по-късно Лудогорец загуби като домакин с 1:2 от датския гранд Копенхаген в 1/16-финал в ЛЕ. А през 2018 година ЦСКА загуби от същия тим в София с 1:2 в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Полседната домакинска победа на български тим над датски отбор в Европа датира от преди 18 години, когато през 2002 година Левски победи Брьондби с 4:1 в София в турнира за Купата на УЕФА.